• USD  32,59
  • EURO  34,83
  • BORSA  9.645,02
  • ALTIN  2.415,37
SON DAKİKA

AYM Başkan'ı Arslan'ın kitabı sakıncalı mı bulundu?

AYM Başkan'ı Arslan'ın kitabı sakıncalı mı bulundu?

29 Eylül 2020 14:41

HDP'li vekilin iddiası: Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın da yazarları arasında yer aldığı kitap cezaevine alınmadı. HDP'li Gergerlioğlu, söz konusu kitabın "sakıncalı" olarak görüldüğü için yasaklandığını söyledi.


HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan’ın da yazarları arasında olduğu kitaba ‘yasak’ koyulduğunu iddia etti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Gergerlioğlu, AYM Başkanı Zühtü Arslan’ın yanı sıra, düşünür Fikret Başkaya, hukukçular Fikret İlkiz ile Kerem Altıparmak ve gözaltına alınan HDP'li Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen'in de yazarları arasında yer aldığı "İfade Özgürlüğü İlkeler ve Türkiye" isimli kitabın, Diyarbakır Kadın Ceza İnfaz Kurumu’na alınmadığını öne sürdü.

Bu durumu “skandal” olarak değerlendiren Gergerlioğlu, söz konusu kitabın “sakıncalı” olarak görüldüğü için yasaklandığını kaydetti.


Paylaşımında Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Adalet Bakanlığı ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nü etiketleyen Gergerlioğlu, "Şu skandala bakar mısınız? Cezaevleri derebeylik mi? Bandrollü, aralarında AYM başkanı Zühtü Arslan'ın da yazarı olduğu bir kitap bu Diyarbakır Kadın Ceza İnfaz Kurumu sakıncalı diyerek bu kitabı vermemiş..! @abdulhamitgul ne diyorsun? @ctekurumsal @adalet_bakanlik" ifadelerini kullandı.

Independent Türkçe


ÖNCEKİ Fatih Altaylı: Allahtan da korkmuyorlar... SONRAKİ AKİT kulak muayenesi yapmak isteyen doktoru hedef gösterdi