• USD  32,32
  • EURO  35,06
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.308,86
SON DAKİKA

Aytun Çıray'dan bölücü sözlerine sert yanıt

Aytun Çıray'dan bölücü sözlerine sert yanıt

19 Ağustos 2019 11:36

İYİ Parti Genel Başkanı Aytun Çıray, Endonezya Büyükelçisi İlahiyat Felsefesi Profesörü Mahmut Erol Kılıç’ın kendisine yönelik kullandığı ‘bölücü’ ifadesine çok sert tepki gösterdi.


“AKP zihniyetinin” yıllar içinde, her kademede eğitilerek büyükelçi olması gereken uzmanları bir kenara ittiğini ve yerine partizanca, ideolojilerine hizmet edeceklerini düşündüğü siyasi kimlikleri atadığını belirten Çıray, “Mahmut Bey de bunlara tipik bir örnektir.  Meslekten birinin Büyükelçi olabilmesi için Dışişleri Bakanlığı denilen tornada en az 20 sene işlenmesi gerekir. Ustası olmayan çıraktan da hayır gelmez. Ayrıca bu Büyükelçi memur olduğunu unutmuş. Uzak durması gereken hususların başında da iç siyasete karışmamak ve siyasetçilerle laf yarışına girmemek gelir. Bu polemik üslubu yanlış bir tornada yontulduğunu ve kendisine atfedilen sıfatı hak etmediğini de sergilemiştir,” dedi

AKP’nin en çok hedef aldığı ve küçümsediği kurumlardan bir tanesinin Dışişleri Bakanlığı olduğuna dikkat çeken Çıray, “AKP’lilere göre Türk dış politikasını tanımlayan kavram yabancılaşmadır, Yine, AKP’ye göre pasif, kişiliksiz, tarihsel köklerinden ve derinliğinden kopuk bir dış politika anlayışı Türkiye’yi ait olduğu tarihsel ve kültürel bağlarından koparmıştır. İşte bu temelsiz ve cahilce anlayış nedeniyle AKP yönetiminin meslek mensubu diplomatlarımıza karşı ‘Monşer geldiler, monşer gidiyorlar,’ diye küçümseyen ön yargılı bir bakış açısı vardır. Bu bakış bizi Suriye çukuruna kadar getirmiştir,” diyerek başladı.

 KILIÇ YANLIŞ TORNADAN ÇIKMIŞ

“AKP zihniyetinin” yıllar içinde, her kademede eğitilerek büyükelçi olması gereken uzmanları bir kenara ittiğini ve yerine partizanca, ideolojilerine hizmet edeceklerini düşündüğü siyasi kimlikleri atadığını sözlerine ekleyen Aytun Çıray, “Mahmut Bey de bunlara tipik bir örnektir.  Meslekten birinin Büyükelçi olabilmesi için Dışişleri Bakanlığı denilen tornada en az 20 sene işlenmesi gerekir. Ustası olmayan çıraktan da hayır gelmez. Ayrıca bu Büyükelçi memur olduğunu unutmuş. Uzak durması gereken hususların başında da iç siyasete karışmamak ve siyasetçilerle laf yarışına girmemek gelir. Bu polemik üslubu yanlış bir tornada yontulduğunu ve kendisine atfedilen sıfatı hak etmediğini de sergilemiştir,” dedi ve sözlerini şöyle tamamladı:

DİPLOMATİK NEZAKETİ BİLE BİLMEYEN BÜYÜKELÇİ OLUR MU?

“Sayın Büyükelçiye hatırlatırım; 'diplomatik nezaket' yürüteceğiniz görevin olmazsa olmazı. Haklı eleştirimize verdiğiniz cevap bu olmazsa olmazın eksikliğinin bir delili. Keşke bölücülük gibi ipe sapa gelmez çirkin karalamalardan medet ummasaydınız da eleştirimizi anlamaya çalışsaydınız. Derdimizin vatana liyakatle hizmet etmenin önemini vurgulamak olduğunu anlayabilirdiniz. Meslek mensubu olmasanız bile biraz büyükelçilik size bulaşmış olsaydı dediğimi kavrayabilir ve diplomatik incelikle dolu bir karşılık verebilirdiniz. Doğrusu iftira ile cevap veriş tarzınızdaki basitlik, özgeçmişinizde yazan felsefe profesörlüğünüz uzmanlığınızı da tartışılır hale getirmiştir. İnanın ki haklı çıkmayı bu kadar üzücü bulduğum pek az olmuştur.”

(Turkiyegundemi.com)


ÖNCEKİ İmamoğlu’ndan kayyum atamalarına sert tepki SONRAKİ Kayyum'un ilk işi Erdoğan fotoğrafı oldu