• USD  32,60
  • EURO  34,77
  • BORSA  9.524,59
  • ALTIN  2.496,86
SON DAKİKA

Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışmalar sürüyor

Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışmalar sürüyor

03 Nisan 2016 10:21

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise dün gece Güvenlik Konseyi'ni topladı. İran' dan da çağrı geldi


Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, dün gece Güvenlik Konseyi'ni topladı.Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, toplantıyla ilgili detayların kamuoyuna duyurulacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu da Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında çıkan çatışmalarda şehit düşen askerler için Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'e taziye dileklerini iletti.

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Davutoğlu, Azerbaycan-Ermenistan sınır hattında, Azerbaycan’a yönelik gerçekleştirilen saldırılarla ilgili olarak Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i telefonla arayarak, saldırılar ve ardından yaşanan çatışmalar sonucunda şehit olan Azeri kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, dost ve kardeş Azerbaycan halkına başsağlığı dileklerini iletmiştir” denildi.

Görüşmede, Başbakan Davutoğlu, “Türkiye’nin Yukarı Karabağ sorununun Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü, egemenliği ve uluslararası tanınmış sınırları temelinde çözüme kavuşturulması yönünde her türlü desteği sağlamaya ve haklı davasında tüm imkanlarımızla Azerbaycan’ın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Aliyev’in de taziye dilekleri ve Türkiye’nin, Yukarı Karabağ sorununun Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü temelinde çözülmesi yönünde Azerbaycan’a verdiği güçlü destek dolayısıyla Başbakan Davutoğlu’na teşekkür ettiği belirtildi.

İRAN'DAN ÇAĞRI

Öte yandan İran; Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan çatışmadan " büyük kaygı " duyduğunu belirterek, taraflara "çatışmaları derhal durdurun" çağrısında bulundu.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Cabiri Ensari, "Her iki kuzey komşumuzu soğukkanlı olmaya davet ediyor, durumu daha da zorlaştıracak eylemlerden kaçınmalarını istiyoruz" açıklamasını yaptı.

İranlı sözcü, "Taraflardan çatışmalara derhal son vererek, tüm çabalarını sorunun Birleşmiş Milletler ve barış grupları çerçevesinde barışçıl yöntemlerle çözülmesine yoğunlaştırmalarını tavsiye ediyoruz" dedi.


ÖNCEKİ Öpüşme sahnesi de zirveye yetmedi SONRAKİ Türkü söyleyerek ölüm hazırlıyorlar