• USD  32,53
  • EURO  34,93
  • BORSA  9.716,77
  • ALTIN  2.439,83
SON DAKİKA

Babacan'dan ekonomi eleştirisi: Erdoğan, tüm verileri çarpıttı

Babacan'dan ekonomi eleştirisi: Erdoğan, tüm verileri çarpıttı

28 Ağustos 2021 14:09

DEVA Partisi lideri Babacan, iktidarı ekonomik veriler üzerinden eleştirerek, "Erdoğan, tüm ekonomik verileri çarpıttı" dedi.


Erdoğan ve eski bakan Albayrak'ı işaret eden Babacan, "Partili cumhurbaşkanı ve akraba bakan el ele veriyor ve tarihte ilk defa Merkez Bankası'nın net rezervleri eksiye düşüyor. Adeta kibrit çakıp yaktılar. Para basan kurumu borca batırdılar" diye konuştu.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara Yenimahalle 1. Olağan Kongresi'nde konuştu. Babacan'ın gündeminde Türkiye ekonomisinin durumu vardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomi verilerine ilişkin konuşmalarını video olarak gösteren Babacan, Erdoğan'ın söylemlerini, aktardığı verilerle yalanladı.

"Erdoğan, tüm ekonomik verileri çarpıttı" diyen Babacan, Erdoğan ile birlikte eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı da şu sözlerle işaret etti: Partili cumhurbaşkanı ve akraba bakan el ele veriyor ve tarihte ilk defa Merkez Bankası'nın net rezervleri eksiye düşüyor. Adeta kibrit çakıp yaktılar. Para basan kurumu borca batırdılar.


Babacan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"15 Eylül-16 Eylül arası açıkladığımız ziyaret takvimi çerçevesinde tüm Türkiye'de eş zamanlı programlar yapacağız. DEVA Partisi olarak medya ile ilgili kısıtlamaları da dikkate aldığımızda vatandaşlarımıza dokunmak partimiz açısından en belirleyeceği çalışma olacak.

"İFADE ÖZGÜRLÜKLERİNE CİDDİ ENGELLEME VAR"

Sağlık çalışanları Ankara'da yapacakları bir mitingle seslerini duyurmak istiyorlardı. Bugünkü iktidar sağlık emekçilerinin çalışma koşullarını kötüleştirdikleri için seslerini duyurmak için miting yapacaklardı. İfade özgürlüklerine ciddi bir engellemenin olduğu dönemdeyiz. Anayasada güvence altında olan gösteri ve toplantı yürüyüşleri hakkı sudan sebeplerle engelleniyor. Yeni zorluklar getirmek isteyen bir yönetim var. Tüm sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerekiyor.


ali babacan
ÖNCEKİ Fatih Altaylı: Osmanlı Padişahları Haram mı yedi? SONRAKİ Karayalçın: Doğal olan Kılıçdaroğlu'nun aday olması