• USD  32,38
  • EURO  35,01
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.326,03
SON DAKİKA

Babacan'dan Erdoğan'a İBAN'lı yanıt

Babacan'dan Erdoğan'a İBAN'lı yanıt

10 Ağustos 2020 11:02

“Ekonomi yönetimini teslim ettiğimde Türkiye, IMF'ye borç verebilecek güçteydi. Bugün maalesef IBAN verip halktan yardım isteyen bir yönetim var”


Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Babacan, “Ekonomi yönetimini teslim ettiğimde Türkiye, IMF'ye borç verebilecek güçteydi. Bugün maalesef IBAN verip halktan yardım isteyen bir yönetim var” dedi.

Ali Babacan, Erdoğan’ın kendisine yönelik kullandığı, “Parti kurmuş, bize ekonomi dersi veriyor. Önce bir defa bunu herkesin görmesi lazım" ifadelerine yanıt verdi.

Twitter üzerinden açıklama yapan Babacan, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye tam 19 yıldan sonra ilk defa, 14 Mayıs 2013 tarihinde, son taksitini ödeyerek IMF’ye olan borcunu sıfırladı. Sayın Cumhurbaşkanı'nın tespitine katılıyorum. Ekonomi yönetimini teslim ettiğimde Türkiye, IMF'ye borç verebilecek güçteydi. Fakat bugün maalesef IBAN verip halktan yardım isteyen bir yönetim var. Ekonomi hepimizin sorunu. Ders vermiyoruz; ülkemiz düze çıksın diye çözüm önerileri sunuyoruz."


ÖNCEKİ Muharrem İnce en çok oyu nereden alıyor? SONRAKİ Canan Güllü'ye anlamlı ödül...