• USD  32,34
  • EURO  35,21
  • BORSA  8.718,11
  • ALTIN  2.246,66
SON DAKİKA

Bahar paketinin ikincisi geliyor

Bahar paketinin ikincisi geliyor

14 Mayıs 2018 10:21

Hükümet 24 Haziran seçimleri öncesinde yeni bir af paketi için kolları sıvadı.


Bahar paketinin ikincisi geliyor. Paket kapsamında 50 bin çiftçiye elektrik faturası desteği verilecek, 1.2 milyarlık yol geçiş borcu yapılandırılacak ve bildirimi eksik olan binlerce işverene af gelecek
İkinci 'af'' paketi geliyor
 

1 / 10 

Hükümet, ikinci bahar paketiyle de milyonların cebine yansıyacak, günlük yaşamına dokunacak, ödeme kolaylıkları ve rahatlama sağlayacak adımlar atıyor. Tarımsal sulamadan kaynaklı elektrik borcu bulunan 50 bine yakın çiftçiye de müjdeli haber geldi.
2 / 10 

Çiftçilerin tarımsal sulamada kullandıkları elektrik borçlarının yasal takibe gerek kalmaksızın tahsili sağlanacak. Çiftçilerin borçları, desteklemelerinden mahsup edilerek elektrik dağıtım şirketlerine ödenecek. Yine aynı paket kapsamında 1.2 milyar liranın üzerindeki köprü, yol geçişi cezaları yeniden yapılandırılacak, binlerce şirketin eksik bildirim kaynaklı cezaları af edilecek. Meclis Başkanlığı'na sunulan pakette yer alan bazı önemli başlıklar şöyle:
3 / 101.2 MİLYARLIK BORÇ YAPILANDIRILIYOR

Düzenleme kapsamında 1.2 milyar liralık köprü, yol geçişi cezası yeniden yapılandırılıyor. Otoyollar başta olmak üzere parasını ödemeden geçiş yapanlara kesilen cezalar ve faizlerin bir kısmı silinecek, bir kısmı taksitlendirilecek.
4 / 10İŞVERENLERE BİR ŞANS DAHA

Sosyal Güvenlik Kurumu'na bildirimlerindeki eksiklikler nedeniyle ceza kesilen binlerce işletmenin de yüzü güldü. Bildirgelerde hesap hatası yüzünden kesilen cezalar düzenlemeyle verilecek 15 günlük ek süre içinde düzeltilirse cezalar silinecek. Mevcut uygulamada bildirimlerde kuruluşlardan kaynaklı hatalar için bile ceza kesilebiliyor.

5 / 10İSKÂN KANUNU'NDA KOLAYLIK

İskân Kanunu'ndan kaynaklanan sorunlar da çözülüyor. Bu kapsama neler gireceği konusundaki çalışma devam ediyor.
6 / 1050 BİN ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLECEK

Çiftçilerin tarımsal sulamada kullandıkları elektrik borçları takibe girmeden tahsil edilebilecek. Bu çiftçilerin ödenmeyen sulama işletme, bakım ücreti, su kullanım hizmet bedeli, elektrik enerji borcu bulunması halinde DSİ, elektrik dağıtım şirketi ya da perakende şirketince tarımsal destekleme ödemesi yapacak bankaya borç miktarı bildirilecek. Borç tutarı, çiftçilerin destekleme ödemelerinden mahsup edilerek DSİ veya işletme ve bakım sorumluluğu devredilen gerçek veya tüzel kişiye, elektrik dağıtım şirketine veya elektrik perakende satış şirketine ödenecek.


Yeni dönemde dövizle kredi kullandıran bankaların da sorumluluğu olacak. Bankalar müşterinin dövizle borçlanma kriterlerini karşılayıp karşılamayacağı konusunda titiz davranacak. Gerekli kontrolü yapmayan bankalara 50 bin liradan 250 bin liraya kadar ceza verilecek. Türk Parasını Koruma Kanunu'nda yapılan değişiklikle Hazine'ye ihtiyaç duyulan her türlü bilgi ve belgeyi gerçek-tüzel kişilerden isteme yetkisi veriliyor. Hazine, kamu kurumlarından devletin güvenliği, aile hayatının gizliliği, meslek sırrı gibi hükümler saklı kalmak koşuluyla her türlü bilgi ve belgeyi isteyebilecek.


İhalenin pazarlık usulüyle yapılma koşuluna netlik kazandırmak amacıyla Kamu İhale Kanunu'nda düzenleme yapılıyor. Doğal afet, salgın hastalık, can veya mal kaybı tehlikesi gibi öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılması koşuluna 'yapım tekniği açısından özerklik arz eden' başlığı da ekleniyor.
 


para, ihale, ceza, hazine, paket, kur, Af, çiftçi
ÖNCEKİ Acun Ilıcalı 37 milyonluk yazlığını satıyor SONRAKİ AVM'de 33 dakika çıplak işkence