• USD  32,52
  • EURO  34,97
  • BORSA  9.782,16
  • ALTIN  2.433,04
SON DAKİKA

Bahçeli: Artık hac nasıl güvenli yapılacak?

Bahçeli: Artık hac nasıl güvenli yapılacak?

20 Kasım 2018 10:52

Bahçeli: "Suudi Arabistan yönetiminin Usame bin Ladin zihniyetinden ne farkı kalmıştır? Bu ülkeyi El Kaide'den ayıran nedir? Bundan böyle hac farizasının güvenli bir şekilde yapılacağına nasıl inanalım?" dedi


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili olarak Suudi Arabistan’a eleştirilerde bulunarak, “Bundan sonra hac vazifesinin güvenlik bir şekilde yapılacağına nasıl inanalım.” dedi.

 Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

MEKKE VE MEDİNE’Yİ ELİNDE TUTANLAR

“Günlerdir Cemal Kaşıkçı cinayeti konuşuluyor. Cinayetin nasıl işlendiği tüyler ürperten yöntemleri konuşuluyor. Kaşıkçı olayı uluslararası bir soruna dönüşmüştür. Kaşıkçı cinayeti ezberleri bozmuş pandoranın kutusunu açılmıştır. Konunun hazin tarafı ise İslamiyetin yargılanma ayıbı Mekke ve Medine elinde tutan ülkenin adalet açığıdır.”

HACCIN GÜVENLİĞİ

“Eğer merhum Kaşıkçı'nın bir suçu varsa mahkemeye çıkarılması gerekmez miydi? Riyad yönetimi sorarım sizlere Ladin yöntemlerinden ne farkı kalmıştır? Cinayet üssü olarak Türkiye ne hakla kullanılmıştır? Suudi katiller planlı bir vahşetin alanen tarafı olmuştur. Veliaht Prens için çember daralmıştır. Her şey bu kadar ucuz mudur günahı görmek yanlışı reddetmek için illaki ebabil kuşlarının taş yağdırılmasını mı bekleyelim. Bundan sonra hac vazifesinin güvenlik bir şekilde yapılacağına nasıl inanalım. Biz şeytana pabucunu ters giydirecek inanmış bir milletin insanlarız yanlışa yanlış doğruya doğru deriz." 

ABD VELİAHTI KORUYOR

 "ABD, Kaşıkçı cinayeti ile başından beri Veliaht Prensi koruma yoluna gitmiştir. Emri verenin Veliaht Prens olduğu söylense de Trump tarafından görmezden gelinmiştir. Trump, Kaşıkçı ile ilgili ses kayıtlarını dinlemek istemediğini söyleyerek kesin rapor sonuçlarını bugün açıklayacağını söylemiştir. ABD, İslam ülkeleri arasında kargaşa amaçlamaktadır. Suudi Arabistan artık şapkasını önüne koymalıdır."

GEZİ İLE İLİŞKİSİ OLANLAR

"ABD içişlerimize karışmayı ilk iş ve meslek edinmiştir. Anadolu A.Ş'nin kurucusu olan şaibeli kişilik ve bağlantılı kişiler hakkında gözaltı kararı alınmıştır. Bunların Gezi Parkı olaylarını Anadolu'ya yaymaya çalışmak için görüşme yaptıkları iddia edilmiştir. Gezi ile ilişkisi olduğu iddia edilen kişilerle hukuk önünde hesaplaşmanın neresinde sorun vardır? Onu bıraksın, FETÖ elebaşını ne zaman iade edecek ondan bahsetsin.

 


devlet bahçeli, mhp, hac, suudi arabistan, cemal kaşıkçı
ÖNCEKİ NYT: Amerikan silahlarının en önemli müşterisi.. SONRAKİ Kritik görüşmenin gündemi ne olacak?