• USD  32,54
  • EURO  34,94
  • BORSA  9.716,77
  • ALTIN  2.438,20
SON DAKİKA

Bahçeli konuştu Dolar yükseldi

Bahçeli konuştu Dolar yükseldi

23 Ekim 2018 12:07

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin AK Parti ile yerel seçimde ittifak yapmayacağını açıklamasıyla birlikte dolar kuru yükselişe geçti.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamaları sonrasında yönünü yukarı çeviren dolar/TL 5.85 seviyesine kadar çıktı. Kur, dünkü kapanışa göre yüzde 3'ün üzerinde prim yaptı. Euro/TL de benzer şekilde yüzde 3 yükselişle 6.71'in üzerine yükseldi.


Borsada ise yüzde 2'nin üzerinde düşüşle 92.500 seviyelerine geriledi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, grup toplantısında yaptığı açıklamada, "Parti olarak 31 Mart 2019 mahalli idareler seçimlerine yönelik herhangi bir ittifak beklentimiz, ittifak arayışımız, ittifak niyetimiz geldiğimiz bu aşamada artık kalmamıştır." dedi.

 

TCMB FAİZ KARARI BEKLENİYOR
Reuters'ın 15 kurumun katılımı ile yaptığı ankete göre TCMB'nin 25 Ekim'de sonuçlarını açıklayacağı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında TL'deki değer kayıplarının bir süredir durması ve bankanın son dönemde gerçekleştirdiği kuvvetli sıkılaştırmanın etkinin görülmesi adına politika faizini sabit tutması bekleniyor.

Bankacılar piyasalarda bir faiz artışı fiyatlanmadığı için beklentilerin aksine bir adımın ya da kuvvetli mesajların TL'de sert hareketleri beraberinde getirebileceğini belirtiyorlar.




devlet bahçeli, dolar, faiz, bankacılar
ÖNCEKİ Perinçek'ten Cemal Kaşıkçı iddiası: Cesedi kuyuda bulundu SONRAKİ 4 Kadın Zamanı için flaş karar