• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Bakan Açıkladı: İthal Etlerin Besmelesiz Kesilmesi Söz Konusu Değil

Bakan Açıkladı: İthal Etlerin Besmelesiz Kesilmesi Söz Konusu Değil

14 Kasım 2017 19:45

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Kılıçdaroğlu'nun iddia ettiği gibi ithal edilecek etlerin besmelesiz kesilmesi gibi bir durum yok" dedi.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin bugünkü grup konuşmasında, et ithalatı ve tarım politikası konusunda söylediği sözlerle ilgili açıklama yaptı.

"İTHAL ETLER İSLAMİ USULLERE GÖRE KESİLMEKTEDİR"

Kılıçdaroğlu'nun doğru olmayan iddialarla kamuoyunu yanlış bilgilendirip, olumsuz algı oluşturmaya devam ettiğini söyleyen Bakan Fakıbaba, "Çeşitli vesilelerle bu iddiaların gerçek olmadığını ifade etmemize rağmen, aynı iddialarını bilerek ve kasıtlı olarak sürdürmeye çalışması iyi niyetli bir yaklaşım değildir" dedi. Bakan Fakıbaba, ithal edilen ya da edilecek sığırların kesimi, parçalanması ve paketlenmesi gibi sağlık muayene işlemlerinin bakanlık tarafından resmi olarak görevlendirilmiş veteriner hekimlerin gözetiminde ve İslami usullere göre yapıldığını ifade etti.

"SIRBİSTAN'DAN ET İTHALATI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Kılıçdaroğlu'nun iddia ettiği gibi ithal edilecek etlerin besmelesiz kesilmesi gibi bir durum olmadığını belirten Fakıbaba, "Sırbistan'dan gerçekleşmiş bir ithalat söz konusu değildir. Gerçekleşse dahi bu şartlar çerçevesinde yapılacaktır" dedi.


et, açıklama, bakan, gıda, fakıbaba
ÖNCEKİ HDP'li il başkanına hapis cezası SONRAKİ Işid'lilerin tahliyesine çok sert tepki