• USD  32,57
  • EURO  34,75
  • BORSA  9.524,59
  • ALTIN  2.513,67
SON DAKİKA

Bakan Koca kontrollü hayat tazına açıklık getirdi

Bakan Koca kontrollü hayat tazına açıklık getirdi

06 Mayıs 2020 18:15

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, normalleşme takviminin açıklanmasının ardından ilk kez kameraların karşısına geçti.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalar yaptı. Toplantıda normalleşme adımları ve yeni tavsiye kararları konuşuldu.

İşte Bakan Koca'nın konuşmasından öne çıkanlar:

Virüs şu anda öngöremeyeceğimiz bir dönem boyunca dünyada bu toplumda aramızda dolaşmaya devam edecektir. Virüs, konuk olduğunuz yerde, bindiğiniz asansörde gittiğiniz berberde, beklediğiniz otobüs durağında karşınıza çıkabilir. Bunu tam olarak bilemezsiniz. Hiç tanımadığınız bir taşıyıcıdan hastalığı kolayca alabilirsiniz. Salgın kontrol altına alınmıştır ama virüsle ilgili gerçekler değişmemiştir. Eviniz virüse karşı halen en güvenli ortamdır.

Küçük mutluluklar hayatımıza renk getirecek

Sosyal hayat için kontrolü elimize alıyoruz. Ciddi başarı gösterilen her mücadelenin mutlaka bir ödülü vardır. 

83 milyon bu başarının ödülünü almayı hak ediyoruz. Haklıyız, dışarıdaki hayatı özledik, işimizi düzene koyma isteği duyuyoruz, sevdiklerimize sarılabilmek istiyoruz. Küçük mutluluklar bile şu anki hayatımıza renk getirecek.

Gerçeklerin isteklerden biraz daha olsa farklı olduğunu kabul etmeliyiz. Başlayan yeni dönem bildiğimiz anlamda tipik bir normalleşme dönemi değildir, kısıtların biraz esnediği dönemdir.

Risk devam etmektedir

Hayatımızın kısmen özgürleşmesidir. Yeni dönem tedbirlerle özlemlerin sentezidir. Başlayan günler 11 Mart'tan bugüne kadarki çabanın şimdiki ödülüdür ama bu ödül büyük ödül değildir. Risk devam etmektedir. Kontrolün kaybı ikinci bir dalganın davetçisi olacaktır.


hayat, tedbir, koca, kontrollü
ÖNCEKİ Süper lig Haziran ortası başlıyor SONRAKİ Salgınla değil açlıkla mücadele ediyorlar