• USD  32,33
  • EURO  35,03
  • BORSA  8.974,46
  • ALTIN  2.282,09
SON DAKİKA

Bakan Selçuk açıkladı! Karneler nasıl alınacak

Bakan Selçuk açıkladı! Karneler nasıl alınacak

18 Haziran 2020 12:19

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, EBA TV'nin 28 Ağustos'a kadar devam edeceğini söyledi. İlkokul ve orta okul öğrencilerinin karnelerini e-okuldan almalarını istediklerini söyledi.


Milli Eğitim Bakanı Ziya SelçuK,EBA TV'nin 28 Ağustos'a kadar devam edeceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Uzaktan eğitimle yüz yüze eğitimin tamamını yaptık diyemeyiz fakat yapmak istediğimizin fevkinde işler yaptık" dedi.

İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin karnelerini e-okuldan almalarını istediklerini söyledi. Orta öğretim seviyesinde randevulu olarak, birkaç haftaya yayılarak okullardan karne alabileceklerini kaydetti. Teşekkür ve takdir belgelerinin de randevulu olarak okullardan alınabileceğini dile getirdi.

Bakan Selçuk, "Biz okulları 3 hafta açsaydık başka problemlerimiz olacaktı ama açmadık. Biz bunu telafi edebiliriz. Okulları açsaydık problemin nasıl yaşanacağını göreceklerdi. Okullar yarına kadar açık olsaydı daha devasa sorunlarımız olacaktı" dedi.

Selçuk, "Yaz tatili ne kadar uzun olursa bir sonraki senin telafisi o kadar zor oluyor. Unutmayı telafi etmek zaman ister, kayıp olur. O yüzden yazı verimli geçirmemiz lazım. Türkiye'deki herkes 'Benim şuna ihtiyacım var' deyip bulamadığı hiçbir şey olamaz. Biz her şeyi sunalım. Ortaokul çocuklarımıza aplikasyonlar geliyor, liseler için farklı uygulamalarımız var. Her gün yoğunlaştırılmış İngilizce dersleri vereceğiz. Kitapları pazartesi, salı günü tanıtacağız ve hemen okullar velilere ulaştıracağız. Temmuz'da herkesin eline ulaşmış olacak" diye konuştu.


bakan, milli eğitim, karne
ÖNCEKİ THY'de her uçağa iki müdür düşüyor SONRAKİ Kerimcan Durmaz pişmanlığını açıkladı