• USD  32,35
  • EURO  35,00
  • BORSA  9.122,05
  • ALTIN  2.325,03
SON DAKİKA

Başbakan'dan Barzani'ye son uyarı

Başbakan'dan Barzani'ye son  uyarı

23 Eylül 2017 12:04

Yıldırım, Barzani'yi Kuzey Irak'taki referandumla ilgili olarak son kez mesaj verdi, 'Bunun elbet bir bedeli olacak ama bedeli masumlar değil kararı veren ödeyecek' dedi.


Yıldırım, 'Bu referandum kararı yanlış bir karardır, bir maceradır. Gerekli uyarıları başından beri dostça, komşu ülke olarak, Türkiye olarak yaptık. Ancak görüyoruz ki bu uyarılar yerini bulmamış. Bu yanlışta ısrar devam ediyor. Bütün dünyanın karşı olduğu, komşularının hiçbirinin istemediği bu yanlışta ısrar etmenin sonu hayır olmaz.

'KÜRT KARDEŞLERİMİZİN HUZUR İÇİNDE YAŞAMALARI EN BÜYÜK ARZUMUZ'

80 milyon vatandaşımızla, 780 bin kilometrekare vatan toprağımızla ülkemizin güvenliği, milletimizin refahı için hiçbir maceraya asla müsamaha göstermeyiz. Doğusunda, batısında, kuzeyinde, güneyinde, bu ülkenin neresinde yaşarsa yaşasın bütün insanlarımız müsterih olsun. Bu mesele, Kürt kardeşlerimizin meselesi değildir. Kürt kardeşlerimizin, hem bizim ülkemizle hem de komşu ülkelerle aynı şekilde huzurla, barışla, istikrar içinde yaşamaları bizim en büyük arzumuzdur' dedi.

'BEDELİ OLACAK'

Birisinin bir gün aklına düşüp bir maceraya kalkışmasıdır ve bütün dünyanın ikazlarına, uyarılarına kulağını tıkayarak bildiği yolda, yanlışta ısrar etmesi... Tabii ki bunun bedeli olacaktır ama bu bedeli bu kararı verenler ödeyecektir. Oradaki hiçbir dahli olmayan günahsız insanlara bedel ödetmeye hakları da yoktur' dedi.


referandum, barzani, kürt, binali yıldırım, bedel
ÖNCEKİ TSK’dan Kuzey Irak’a hava harekatı SONRAKİ Sevgiliyle Paris'te elele...