• USD  32,52
  • EURO  34,75
  • BORSA  9.524,59
  • ALTIN  2.487,89
SON DAKİKA

Başında takkeyle selam verdi

Başında takkeyle selam verdi

22 Ocak 2020 10:35

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul’da Milli Savunma Üniversitesi’nde “Din İstismarı” konulu konferans verdi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray da takkeli askerlerin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler’i selamladığı bir fotoğrafı paylaştı.


Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul’da Milli Savunma Üniversitesi‘nde (MSÜ) “Din İstismarı” konulu konferans verdi. Konferansa, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu ile İstanbul İl Müftüsü Mehmet Emin Maşalı da katıldı.

Kurmay eğitimi alan subaylar ile üniversitenin idari ve akademik kadrosuna hitap eden Erbaş, din istismarının dine dair kavramları ve değerleri kullanarak insanları etkileyip, maddi veya manevi çıkar elde etmek olduğunu söyledi. Din istismarının temel nedeninin, kişi ya da grupların, gayri meşru hedef ve yöntemlerini meşru göstermek için dinin bu gücünden yararlanma amacı olduğunu ifade eden Erbaş, FETÖ‘nün militanlarını kendi milletine kurşun sıkan mankurtlara dönüştürdüğünü belirtti.

TAKKE İLE BAKAN VE GENELKURMAY BAŞKANI’NI SELAMLADILAR

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milltevekili Aytun Çıray bir fotoğraf paylaştı. Çıray’ın paylaştığı fotoğrafta üniformalı askerlerin mescit gibi bir yerde  Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler’i selamladığı görülüyor.

Çıray Twitter hesabından, “Eğer bu asker Türk askeri ise başında talimatnamelerde olmayan bir başlıkla (takke, fötr, kipa vs vs.) komutanlarının selâmlanmayacağını bilmesi gerekirdi.” diyerek Milli Savunma Bakanlığı’nı ve Genelkurmay Başkanlığı’nı etiketledi.


tsk, asker, Selam, Takke
ÖNCEKİ Sanayicilerden lokavt kararı SONRAKİ Prens ve karısına dizi teklifi