• USD  32,58
  • EURO  34,79
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.510,10
SON DAKİKA

Bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

30 Temmuz 2019 11:18

Yaklaşık 12 milyon emekli bayram ikramiyesini bekliyor.Bayram ikramiyelerinin Kurban Bayramı'ndan önce hesaplara yatırılmış olması bekleniyor. Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala bayram ikramiyelerinin ne zaman yatırılacağı merak ediliyo


2018 yılında yürürlüğe giren ve her yıl dini bayramlarda olmak üzere iki defa ödenmesi planlanan ikramiyelerde tarih aralığı belli oldu. 12 milyon 500 bin emekli, dul ve yetime ödenecek olan ikramiyeler Kurban Bayramı öncesi hesaplarda olacak.


Bu yıl 11-14 Ağustos tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramı öncesinde yani 5-9 Ağustos tarihleri arasında hesaplara yatırılması bekleniyor.

KİMLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK?

Bayram ikramiyesi, ödemenin yapıldığı tarihte SGK’dan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı (dul-yetim aylığı) ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri almakta olan kişilere ödeniyor. Ayrıca aylık almakta olan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri de bayram ikramiyesi alabilecek.

 
BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Bayram ikramiyesinin tutarı geçen yıl çıkartılan yasayla sabit olarak belirlendi. İkramiyenin artırılabilmesi için yasa değişikliği gerekiyor. Dolayısıyla bu yıl da emekli ikramiyelerinde rakam 1000'er lirayı geçmeyecek.


bayram, ikramiye, yasa, rakam, değişklik
ÖNCEKİ Emekli maaşlarına bloke iddiası SONRAKİ 29 Temmuz Reyting sonuçları belli oldu