• USD  32,58
  • EURO  34,79
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.509,24
SON DAKİKA

Bayram İkramiyesinin en az 2 Bin lira olması İstendi

Bayram İkramiyesinin en az 2 Bin lira olması İstendi

10 Nisan 2022 12:41

İYİ Parti Grup Başkan vekili Erhan Usta ve CHP Ekonomi masasından Antalya milletvekili Çetin Osman Budak en kısa vadede bayram ikramiyesinin artırılması gerektiğini söyledi.


KRT TV’de yayınlanan Semra Topçu ile Haftanın Panoraması programında muhalefetin ekonomi reçetesini anlatan İYİ Parti Grup Başkan vekili Erhan Usta ve CHP Ekonomi masasından Antalya milletvekili Çetin Osman Budak en kısa vadede bayram ikramiyesinin artırılması gerektiğini söyledi.
Çetin Osman Budak şöyle dedi: “İki dini bayramda verilecek ikramiyelerin minimum asgari ücret seviyesinde olmasıyla ilgili bir önerge hazırlıyoruz, önümüzdeki hafta Meclis’e gelir diye düşünüyorum. Ayrıca saçma sapan enflasyon faiz inadından vazgeçmeleri gerekiyor. Ama ekonomik sorunları çözmenin en önemli yolu hızla erken seçime gitmek, bunu vurgulamamız gerekiyor.”
Erhan Usta da şunları söyledi: “Yapılacak çok şey var ama vatandaş açısından acil olanı bayram ikramiyesi.3500 lira civarında olması gerekiyor. Hadi bunu veremedi diyelim, bu yıl en azından gıda enflasyonu kadar artırılması yani yaklaşık 2000 liraya getirilmesi lazım. Baskılarımızı iktidara sürdüreceğiz.
Asgari ücret, memur maaşları ve emekli maaşlarının da güncellenmesi gerektiğini düşünüyoruz, insanların alım gücünü artırmamız gerekiyor. Her üç ayda bir asgari ücretin güncellenmesi gerekiyor. 1 Nisan 1 Temmuz ve 1 Ekim dönemleri için ücretlerin güncellenmesini talep ediyoruz, refah kaybı başka türlü engellenemez. “


ÖNCEKİ Millet İttifakı, Cumhur İttifakı ile arayı açıyor… SONRAKİ Emekliye Bayram İkramiyesi Bugün Belli Oluyor