• USD  32,34
  • EURO  35,12
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.308,38
SON DAKİKA

Beşiktaş Çarşı'da yangın!

Beşiktaş Çarşı'da yangın!

16 Ağustos 2015 15:54

Beşiktaş'ta ünlü Sinanpaşa İş Merkezi'nde sigara izmariti nedeniyle başladığı tahmin edilen yangın paniğe yol açtı.


Beşiktaş Köyiçi Caddesi'nde bulunan Sinanpaşa İş Merkezi'nin bodrum katında çıkan yangın, korku ve paniğe neden oldu. Yoğun dumandan çok sayıda kişi etkilenirken, bir işyerinde kalan 'Ponçik' adlı kedi son anda kurtarıldı.

Yangın, saat 12.30 sıralarında Sinanpaşa İş Merkezi'nin atık kutuların depolandığı bodrum katında çıktı. İş merkezi sakinlerinin iddiasına göre, çalışanların zaman zaman sigara içmek için indiği depoda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, kısa sürede büyüdü. Yangına ilk müdahaleyi iş merkezindeki güvenlik görevlileri yaptı. Depoda çok sayıda karton kutu bulunması nedeniyle tüm iş merkezini kısa sürede duman kapladı. İtfaiyeden yardım istenirken, işyeri sahipleri ve müşteriler iş merkezini boşalttı. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangının merkezine ulaşarak alevleri söndürdü. İtfaiye, yangını kontrol ettikten sonra uzun süre duman tahliyesi yaptı.

KURTARILAN KEDİ SAHİBİNE TESLİM EDİLDİ

Yangın sırasında bir işyeri sahibi, kedisini içeride bırakarak dışarı çıkmak zorunda kaldı. İtfaiye duman tahliyesi yaparken içeri giren bir kişi, 'Ponçik' adlı kediyi dumanlar arasından çıkartarak sahibine teslim etti.

‘SANIRIM YERE ATILAN SİGARA NEDEN OLDU’

Çarşıda işyeri bulunan Özkan Özilhan, "Aşağıda depo vardı yangın burada çıktı. Sanırım yere atılan sigara neden oldu. Yangına önce biz müdahale ettik, ancak söndüremeyince itfaiyeyi çağırdık. Şu an içeride kimse kalmadı" dedi.

Bazı itfaiye erlerinin spor kıyafetleriyle yangına müdahale ettikleri görüldü. Olay yerinde çalışmalarını sürdüren itfaiye, yangının çıkış nedenini araştırıyor.

(Özkan ARSLAN - Hasan YILDIRIM / DHA)


haber, haberler, beşiktaş, yangın, çarşı, sinanpaşa iş merkezi
ÖNCEKİ Melo: Galatasaray'dan ayrılmayı düşünmedim SONRAKİ Erken seçimde Demirtaş aday olamayacak mı?