• USD  32,37
  • EURO  34,97
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.325,39
SON DAKİKA

Bıden, Erdoğan'a hakaret eden ismi bakan yaptı?

Bıden, Erdoğan'a hakaret eden ismi  bakan yaptı?

23 Kasım 2020 12:45

Ocak ayında göreve başlayacağı bilinen Biden'ın dışişleri bakanlığı görevine Erdoğan'ı eleştiren Anthony Blinken'ı getirdi.


Blinken, kişisel sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Tatar’ı eleştirmişti. Bununla birlikte Blinken Temmuz ayında katıldığı bir sanal röportajda, Biden’ın seçilmesi durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile daha doğrudan bir şekilde konuşacağını dile getirmişti. Blinken, “Biden’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile geçmişe dayanan bir ilişkisi var ve Biden’ın Erdoğan’la karşılarındaki zorlukları birlikte çözmek için yoğun bir görüşmeye girecektir” ifadesinde bulunuldu.

O görüşmede Blinken, “Türkiye ile daha verimli ve pozitif bir ilişki kurma yolunu bulmak istiyoruz.  Çok ciddi sorunlar ve farklılıklarımız olduğu bariz fakat birlikte çalışmanın etkisinin olacağı konular da var, Suriye mesela bunlardan biri” demişti.


Biden’ın atamasını yapacağı bir diğer ismin ise Jake Sullivan olacağı belirtildi. Sullivan’ın ABD ulusal güvenlik danışmanı olması beklenmekte.


erdoğan, abd, biden
ÖNCEKİ Emeklilere yüzde 6.35 oranında zam SONRAKİ Bahçeli Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı