• USD  32,40
  • EURO  35,15
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.325,29
SON DAKİKA

Bilgisayardan çıkan ünlü futbolcular

Bilgisayardan çıkan ünlü futbolcular

13 Ağustos 2016 09:56

FETÖ'ye yönelik yürütülen operasyonlarda gözaltına alınan ve ardından tutuklanan iş adamı Sesli Battaniyeleri’nin sahibi Hazım Sesli'nin bilgisayarından ünlü futbolcuların fotoğrafları çıktı.


Uşak’ta geçen yıl aralık ayında yapılan FETÖ operasyonlarda, Sesli Battaniyeleri’nin sahibi Hazım Sesli de 45 kişi ile birlikte gözaltına alındı. Örgütün Uşak imamı olduğu ileri sürülen Sesli ve 21 kişi tutuklandı.

Habertürk'ün haberine göre, Sesli’nin ev ve işyerinde arama yapılarak bilgisayarlar ve belgeler incelendi. Dijital verilerde, Sesli’nin Fethullah Gülen’le çekilen fotoğrafının yanı sıra Galatasaraylı eski futbolcuların da fotoğrafları bulundu.1999-2000 yıllarında, muhtemelen Pennsylvania’da çekildiği tahmin edilen fotoğraflarda, Galatasaraylı milli futbolcular Arif Erdem, Hakan Ünsal, Emre Belözoğluve Okan Buruk görülüyor. Bir fotoğrafta Okan Buruk futbol topunu imzalıyor. Bir diğer fotoğrafta futbolcularla birlikte görülen kişinin, Gülen’in 1999’da ABD’ye giderken yanında götürdüğü en yakın adamlarından biri olduğu öğrenildi. Bu kişinin, Gülen’le birlikte aynı karede 2 fotoğrafı daha aynı dijital verilerde bulundu.

‘HİMMET PARALARINI KAÇIRDI’

Sesli’nin himmet adı altında toplanan paraları paravan şirketler aracılığıyla başta ABD olmak üzere İsrail, Güney Afrika ve Tunus gibi pek çok ülkeye kaçırdığı öne sürülüyor. Ayrıca Sesli’nin, vatandaşlardan zorla toplanan malların paraya çevrilmesini sağlamak amacıyla anlaşmalı ihaleler düzenlendiği, bu sayede malları kamu kurumlarına fahiş fiyata sattığı iddia edildi. Sesli’nin belirli dönemlerde milyonlarca lirayı elden yurtdışına çıkardığı da ileri sürüldü.


abd, israil, pensilvanya, fetö, kamu, tunus
ÖNCEKİ Gülen ABD için de çok tehlikeli SONRAKİ Gizli tanık olan general her şeyi anlattı