• USD  32,33
  • EURO  35,04
  • BORSA  9.008,02
  • ALTIN  2.280,03
SON DAKİKA

Binali Yıldırım için MHP'den yeni öneri

Binali Yıldırım için MHP'den yeni öneri

17 Ocak 2019 09:33

MHP'li bir yönetici "Yıldırım 'İstifa etmem gerekir mi' diye YSK'ya başvursun" diyerek bir çözüm önerisi getirdi.


TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın AK Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne aday gösterilmesi istifa tartışmalarını başlattı. Muhalefetin Anayasaya aykırı iddiasına, AK Parti "Aykırılık bir durum" yok diye cevap verse de bu tartışma 2 haftadır bitmedi. İsmini vermek istemeyen MHP'li bir yönetici ise konuya ilişkin "Ben olsam çoktan YSK'ya başvurmuştum. Yıldırım da YSK'ya başvursun. 'Benim istifa etmem gerekir mi' diye sorsun." dedi.

BAHÇELİ'DEN VEKALET ÖNERİSİ

İstifa tartışmasıyla ilgili ilk "Gerek yok" açıklaması yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli son grup konuşmasında, "Bu tartışma sürecekse, çözüm olarak TBMM İçtüzüğü'nün 14'üncü maddesi en kalıcı çözüm yoludur" diyerek bir formül önerdi. Bahçeli'nin formülü Meclis Başkanı Yıldırım'ın seçim propaganda ve yasaklarının başladığı tarihten oy verme gününe kadar, Ankara dışında olduğu dönemlerde, başkanvekillerinden birisine vekalet görevi vermesini öngörüyor. Bahçeli'ye göre Yıldırım'a vekalet formülü ile polemikler ve itirazlar giderilebilir.

"BEN OLSAM ÇOKTAN YSK'YA BAŞVURMUŞTUM"

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, MHP'li bir başka yönetici tartışmanın tamamen kapanması için bir başka formül daha önerdi. "Ben olsam bugüne kadar çoktan YSK'ya başvurmuştum" diyen MHP'li yönetici, "Bu tartışma bitecek gibi görünmüyor. Ben olsam çoktan YSK'ya başvurmuştum. Yıldırım da YSK'ya başvursun, "Benim istifa etmem gerekir mi" diye sorsun. Böylece tartışmalar da biter" dedi.

"BU TARTIŞMAYA GEREK YOK, İSTİFA ETMELİ"

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler için belediye başkan adaylarının resmi başvurusu 19 Şubat'ta yapılacak. AK Parti içinde bazı yöneticilerin ve partililerin Yıldırım'ın istifa etmesi gerektiği görüşünde olduğu iddia edildi. Bir parti yöneticisi "Sayın Yıldırım henüz resmi aday değil. Sadece bizim ilan ettiğimiz bir aday. Yıldırım'ın adaylığı seçim kuruluna başvuru yapılan 19 Şubat'ta resmileşecek. Sayın Yıldırım'ın adaylığının resmileşmesi sürecinde istifa edeceğini düşünüyorum. Bu tartışmaya gerek yok. İstifa etmeli" dedi.

YSK'nin seçim takvimine göre belediye başkan adaylarının isimleri seçim kurullarına 19 Şubat'ta sunulmuş olacak. Yapılan incelemelerin ardından kesinleşen adaylar 3 Mart tarihinde ilan edilecek.


mhp, istanbul, istifa, tbmm başkanı, belediye, binali yıldırım, 31 mart
ÖNCEKİ Cumhur İttifakı için çarpıcı iddia... SONRAKİ İmamoğlu'nun diyalogu güldürdü