• USD  32,38
  • EURO  35,03
  • BORSA  9.142,40
  • ALTIN  2.326,66
SON DAKİKA

Bir Başkandan Daha Sığınmacı İstemiyoruz Çıkışı Geldi

Bir Başkandan Daha Sığınmacı İstemiyoruz Çıkışı Geldi

07 Ağustos 2021 16:44

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yabancılara yönelik su zammı açıklaması tepki çekmişti. Göçmenler için bir tepki de Çorum’un İYİ Partili Sungurlu Belediyesinden geldi.


Sungurlu Belediyesi Başkanı Abdulkadir Şahiner sığınmacı meselesine dair açıklamalar yaptı.

Şahiner, ilçede Suriyeli ve Afgan barındırmayacaklarını belirtirken “Bunlar, vatanını ve namusunu bırakıp Türkiye'ye kaçtılar. Vatanı olmayanın namusu da olmaz. Bunların Türkiye'ye hayrı dokunmaz" şeklinde konuştu. 

“MADEM ÇOK SEVİYORSUNUZ ALIN YANINIZA BİRER AİLE BAKIN”

Mahallede oyun oynayan Türk çocuklarına, göçmenlerin savaştan kaçıp misafir olarak geldikleri bu coğrafyada yaptığı 9-10 çocuğun musallat olduğunu belirten Şahiner, "Biz bu durumun farkına varınca ilçeden çıkarttık bunları ama Suriyeli severlerin eleştirilerinden kurtulamadık. Madem çok seviyorsunuz alın yanınıza birer aile bakın kardeşlerinize. Hatta bunların yanında belediye olarak bir Afgan da eşantiyon olarak biz verelim” dedi. 

“NEREDE BİR ASALAK, İŞE YARAMAZ ADAM VARSA DOLDURDULAR CENNET VATANA”

Şahiner, “Bu gün benim ilçemin mahallelerinde benim halkımın çocuklarına musallat olan Suriyeliler, 10 yıl sonra benim vatanımda beni istemeyecekler. Kimse kusura bakmasın ben böyle bir şeye müsaade etmeyeceğim" açıklamasını yaparken "Nerede bir asalak, işe yaramaz adam varsa doldurdular Cennet Vatana" ifadesini kullandı. 

Öte yandan Şahiner, "Yarın neler olacak kim kestirebilir? Bu nedenle bir an önce bunlardan kurtulmamız gerek. Buradan, AKP Genel Başkanı'na sesleniyorum. Bu milletin kaderi ve genleri ile oynamayın. Bir de kendi insanı işsiz ve açken ucuz iş potansiyeli fırsatçılığı yapmayın" diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi.
 


ÖNCEKİ Sanatçılardan hem iktidara hem muhalefete uyarı SONRAKİ 18 Yaşındaki Eda Nur'un Tecavüz İntiharı...