• USD  32,55
  • EURO  34,89
  • BORSA  9.645,02
  • ALTIN  2.425,76
SON DAKİKA

Bir Türk Bilim insanından daha güzel haber

Bir Türk Bilim insanından daha güzel haber

16 Kasım 2020 11:30

Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin corona virüste yüzde 90'ın üzerinde başarı sağlayan aşı geliştirmesinin ardından bir güzel haber de Harvard'da çalışan Türk bilim insanı Polen Koçak'tan geldi.


Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin başarısının tüm yankıları sürerken bir haber daha geldi.

Corona virüs pandemisinde dünyaya umut olan Türk doktorlar Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin başarısı konuşulurken dünya Türk bilim insanlarını daha uzun süre konuşacağa benziyor. Şimdi bir güzel haber de kanser tedavisinden geldi.


Sabah'ın haberine göre Türk bilim insanı Polen Koçak, kansere karşı geliştirdiği yeni nesil ilaçlarla dünyada parmakla gösteriliyor. Harvard'daki çalışmalarını sürdüren Koçak "Ülkemi genetik ve biyoteknoloji alanında zirveye taşımak istiyorum" dedi.

Yeditepe Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü'nden 6 yıl önce mezun olan 29 yaşındaki Polen Koçak, genç yaşına rağmen sayısız başarılara imza attı.

ABD'deki Harvard- MIT Health Sciences and Technology'de, araştırma görevlisi olarak kabul edilen ve yeni nesil kanser önleyici ilaçların geliştirilmesi üzerine araştırmalar yapan Koçak, bu çalışmada, normal hücrelere zarar vermeden sadece kanserli hücreleri hedefleyerek kanserli dokuyu tedavi etmek üzerine yoğunlaştı. Türkiye'ye döndükten sonra özel bir hastanenin kök hücre üretim ve rejenaratif tıp bölümünde görev yaptı.


uğur şahin, Polen koçak
ÖNCEKİ MHP'li Başkan nesli tükenen geyiği vurdu SONRAKİ Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında flaş gelişme