• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

BM: Macaristan ve Suudi Arabistan'ı uyardı

BM: Macaristan ve Suudi Arabistan'ı uyardı

27 Eylül 2015 11:28

BM Genel Sekreteri Ban, Macaristan'ı Suriyeli sığınmacılar, Suudi Arabistan'ı ise Yemen'deki çatışmalar dolayısıyla uyardı


BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Macaristan'dan Suriyeli sığınmacılara insan hakları ve onurlarını gözeterek muamele etmelerini istedi.

Genel Sekreter Ban, BM Genel Kurulu çalışmaları için New York'ta bulunan liderlerle görüşüyor. Ban'ın, Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader ile BM'deki görüşmesinde Suriyeli sığınmacı sorunu gündeme geldi.

 Macaristan'ın Avrupa'ya doğru ilerleyen göçmen ve sığınmacı sayısındaki artış nedeniyle karşı karşıya olduğu sorunların farkında olduğunu belirten Ban, sığınmacılara insan hakları ve onuru çerçevesinde muamele edilmesinin önemini vurguladı.

Genel Sekreter Ban'ın, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil bin Ahmed el-Cubeyr ile görüşmesinde ise Yemen'deki çatışmalar öne çıktı.

Suriye, Yemen ve bölgedeki terör tehdidinin ele alındığı görüşmede Ban, Yemen sorununa askeri çözüm bulunamayacağı yönündeki görüşlerini tekrarlayarak, Yemen'de hemen ateşkese gidilip, bölgeye insani yardımın artırılmasını istedi.

Ban, Mina'daki izdiham nedeniyle de Suudi Arabistan'a taziye dileklerini sundu.


birleşmiş milletler, macaristan, ban, suudi arabistan, uyarı
ÖNCEKİ Köprü üstünde ajan değiş tokuşu! SONRAKİ Bodrum'da yine facia:17 mülteci öldü!