• USD  32,53
  • EURO  34,86
  • BORSA  9.704,89
  • ALTIN  2.430,14
SON DAKİKA

Bosna Kasabı Ratko Mladiç suçlu bulundu

Bosna Kasabı Ratko Mladiç suçlu bulundu

22 Kasım 2017 12:55

Srebrenitsa'da sekiz bini aşkın Boşnak için katliam emrini veren ve Saraybosna kuşatmasında da başrol oynayan Sırp komutan Mladiç'in Srebrenitsa'da soykırım yaptığı uluslararası ceza mahkemesi tarafından kabul edildi.


'Bosna Kasabı' lakabıyla bilinen ve sekiz binden fazla insanın ölümünden sorumlu tutulan Sırp komutan Ratko Mladiç için son söz, eski Yugoslavya için kurulan Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde birazdan söylenecek. Başta Balkanlar olmak üzere dünya, Hollanda'nın Lahey kentindeki uluslararası mahkemenin açıklayacağı cezayı bekliyor.

SOYKIRIM YAPTIĞI KABUL EDİLDİ!

Birleşmiş Milletler Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi, Bosna Savaşı sırasında Srebrenitsa'da soykırım yapıldığına hükmetti.

Yargıç Alphons Orie, "Srebrenitsa ve çevresinde 


1995 yılında soykırım, zulüm, imha, cinayet ve insanlık dışı göçe zorlama gerçekleştirilmiştir" ifadelerini kullandı. Hollanda'nın Lahey kentinde kurulan Birleşmiş Milletler Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi, Mladiç davasının sonlanmasıyla birlikte bu yılın sonunda görevini tamamlayarak kapanacak. Mladiç hakkında verilecek hüküm, gelecek hafta açıklanacak temyiz kararları haricinde mahkemenin alacağı son karar olma niteliğini taşıyor.

"BOSNA KASABI" MLADİC'İN KARAR DURUŞMASINDAN ÖNCE GERGİNLİK

Birçok Boşnak, ellerinde katliamda öldürülen yakınlarının fotoğraflarıyla mahkeme önünde bekliyor. Sırbistan bayrağı taşıyan bir provakotör, gerginliğe neden oldu.

Boşnak kurban yakınları, gencin elindeki bayrağı almaya çalıştı.

Yaşanan kısa süreli arbedenin ardından olay yerine gelen bir polis, elinde bayrak bulunan genci bölgeden uzaklaştırdı.

 


sırbistan, bayrak, bosna, boşnak, mladic
ÖNCEKİ Ebru Gündeş'in her şeyden haberi var mıydı? SONRAKİ Üniversiteli kızlara iğrenç tuzak