• USD  32,60
  • EURO  34,81
  • BORSA  9.463,26
  • ALTIN  2.490,81
SON DAKİKA

Böyle rahat hırsız görülmedi

Böyle rahat hırsız görülmedi

04 Aralık 2015 13:00

Samsun'da Atatürk ve silah arkadaşlarının bulunduğu rölyefi çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve adliyeye çıkarılan 2 kişi, Roman havası söyleyip oynadı. 19 yaşındaki Yasin Ç. ile 19 yaşındaki Mehmet Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Olay İlkadım İlçesi Kale Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre kimliği belirsiz kişi veya kişiler Atatürk Parkı'nda bulunan Atatürk ve silah arkadaşlarının bulunduğu rölyefi çaldı. Olayın farkedilmesi üzerine yetkililer polise ihbarda bulundu. İhbar üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Masası ekipleri olayı gerçekleştiren ve hurdacılık yaptıkları belirlenen Yasin Ç. ile Mehmet Ö.'yü dün Canik İlçesi'nde yakalayarak gözaltına aldı.

Şüpheliler rölyefi aldıklarını itiraf ederek, "Aldığımız şeyin vidaları sökülmüş düşmek üzereydi. Bizde söküp aldık. Daha sonra hurdacılık yapan K.Ç. isimli şahsa 300 lira karşılığında sattık" dedi. Polis bunun üzerine hurdacıyı da çalıntı mal satın almak suçundan gözaltına aldı. Emniyetteki ifadesinde suçlamayı kabul etmeyen K.Ç. ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Polisteki işlemleri tamamlanan iki şüpheli ise adliyeye sevk edildi. Gazetecileri karşısında gören Yasin Ç., Roman havası söyleyip oynamaya başladı. Savcılık ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen iki şüpheli tutuklandı. Gazeteciler adliye çıkışında şüphelilere "oynayarak girdiniz" sorusu üzerine şüpheliler bu kez "Kaset bitti abi" cevabını verdi. İki şüpheli daha sonra cezaevine teslim edildi.


haber, haberler, hırsız, samsun, roman havası
ÖNCEKİ Putin'in öldüren sırrı SONRAKİ MHP'de Cemaatçi partili şoku