• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Burhan Şeşen: Müzik Yasağı Yaşam Tarzına Müdahele

Burhan Şeşen: Müzik Yasağı Yaşam Tarzına Müdahele

20 Mart 2022 12:33

Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) Yönetim Kurulu Başkanı sanatçı Burhan Şeşen, pandemi yasaklarının tümünün kaldırılmasına rağmen canlı müzik yasağının devam etmesini de “yaşam tarzına müdahale” olarak nitelendirdi.


Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) Yönetim Kurulu Başkanı sanatçı Burhan Şeşen, devleti yönetenlerin müzisyenlerle empati kuramadığını vurguladı. Şeşen, pandemi yasaklarının tümünün kaldırılmasına rağmen canlı müzik yasağının devam etmesini de “yaşam tarzına müdahale” olarak nitelendirdi.
KRT Tv’de Semra Topçu ile Haftanın Panoraması programında gece 24.00 sonrasındaki canlı müzik yasağının sürmesiyle ilgili değerlendirmeler yaptı. Pandeminin başından beri müzisyenlerin görmezden gelindiğini söyleyen Şeşen şöyle dedi:
“Müzik yasağının devam etmesinin bir mantığı kalmadı. Sanırım müzisyenlerle empati kurulamıyor. Devlet görevlileri resmi tören ya da davetler dışında sanatsal faaliyetlerde bulunsalardı sanatçılarla empati kurabilirlerdi. Bu müzik yasağını anlamak mümkün değil. Önümüz turizm sezonu turiste nasıl anlatacaksınız?
Aynrıca bu sektör sadece müzisyenler de değil, diğer çalışanları, ulaşımını vb de düşünürseniz binlerce insan bu sektörden geçiniyor. Bu yasak binlerce insanın yaşamını etkiliyor.
Kültür bakanlığı ile iliskilerimiz iyi ama tek başına karar veremiyor, İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın da yasağınkalkmasına destek vermesi gerekiyor. Oralardan henüz adım atılmadı. Bir an önce yasağın kalkması için adım bekliyoruz.
Müzik sektörü durma değil çökme noktasına geldi. Müzisyenler enstrümanlarını satıyor, hayatlarına kıyıyor, artık bıçak kemiğe dayandı. Kimse bizden bunlara sessiz kalmamızı beklemesin. Hak arama örgütüyüz. Müzik yasağı yaşam tarzına müdahaleye giriyor. Unutmayalım, bu ülkede müzik susarsa birçok şey susar.”


ÖNCEKİ Maske'nin Altından Sosyalist Lider Çıktı SONRAKİ Adli Tıp Binbaşı Kocayı Yalanladı; Nalan Karadere Öldürülmüş