• USD  32,67
  • EURO  34,92
  • BORSA  9.524,59
  • ALTIN  2.523,48
SON DAKİKA

Bütçe görüşmelerinde arbede çıktı! Vekiller birbirinin üstüne yürüdü...

Bütçe görüşmelerinde arbede çıktı! Vekiller birbirinin üstüne yürüdü...

11 Aralık 2019 13:13

Meclis'te 2020 bütçe görüşmeleri sırasında AK Partili vekillerle CHP'li vekiller arasında arbede çıktı. Yaşanan gerginlik nedeniyle oturuma ara verildi.


TBMM'de 2020 bütçe görüşmeleri sırasında Meclis bir anda karıştı. CHP'li milletvekillerinin tank-palet fabrikasıyla ilgili yaptığı konuşmalar sonrası MHP ve AK Partili vekillerden karşılık geldi. Ortam kısa sürede gerildi. Milletvekilleri birbirinin üstüne yürdü. İtişmeler yaşanırken birleşime ara verildi.

TANK PALET FABRİKASI TARTIŞMASI

Bütçe görüşmelerinin sürdüğü Meclis'te tansiyon yükseldi. Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesine ilişkin CHP kanadından sert eleştiriler geldi. Kürsüde CHP'li vekil Süleyman Bülbül, "Bu milletin dişinden, tırnağından çocukların rızkından bağışlarıyla toplanan Tank Palet Fabrikası'nı Katarlılara peşkeş çektiler" dedi. Vekilin bu sözleri Meclis'te gerginliği yükseltti.

SİZDEN KORKAN NAMERT OLSUN

Bülbül'ün sözlerine AK Partili Bülent Turan cevap verdi. Turan, "Koç grubu alsaydı ağzınızı bile açmayacaktınız. En güzel rakamı veren şirket ihaleyi kazandı"dedi. Turan bu açıklamaları yaparken CHP sırasından tepkiler geldi. Turan, "Sizden korkan namert olsun" dedi. Bu sözler sonrası gerginlik daha da tırmandı. İki partinin vekilleri birbirlerinin üstüne yürüyüp küfür etti.

EŞEK GİBİ ANIRIYORSUNUZ

AK Parti Kars milletvekili Yunus Kılıç'ın 'Eşek gibi anırıyorsunuz' sözlerini sarf ettiği iddia edildi. Bunun üzerine CHP milletvekilleri yerlerinden kalktı. AK Parti milletvekillerini yerlerinden kalkmaları üzerine gerginlik tırmandı.


chp, akp, mhp, meclis, Kavga
ÖNCEKİ Duy da inanma! AKP'li Enerji Bakanı Dönmez'e göre doğalgaz aslında yüzde 59 ucuzmuş SONRAKİ Libyalı komutandan Türkiye'ye tehdit: Gemilerini batıracağım