• USD  32,35
  • EURO  35,12
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.308,88
SON DAKİKA

Büyük felaketin 20. yıldönümü

Büyük felaketin 20. yıldönümü

17 Ağustos 2019 09:08

Yalova'da, 17 Ağustos 1999 tarihindeki Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler, 20 sene önce depremin yaşandığı saat olan 03.02'de düzenlenen törenle anıldı.


Yalova'da, 17 Ağustos 1999 tarihindeki Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler, 20 sene önce depremin yaşandığı saat olan 03.02'de düzenlenen törenle anıldı.

Anıtın içindeki fotoğraf sergisini de gezen vatandaşlardan bazıları gözyaşlarına hakim olamadı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da 17 Ağustos Parkı içinde bulunan deprem anıtını ziyaret etti.

Soylu, anıt içindeki fotoğraf sergisini gezerek Yalova Valisi Muammer Erol ve Belediye Başkanı Vefa Salman'dan fotoğraflar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra İl Müftülüğü görevlileri tarafından depremde hayatını kaybedenler için dua edildi.

Ardından Soylu ve protokol üyeleri anıta karanfil bıraktı. Anma programı katılımcılara helva ikram edilmesiyle sona erdi.

Anma törenine, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Değirmendere Sualtı Topluluğu'nca (DESSAT) fay hattının, kıyıdaki otel, vapur iskelesi, çay bahçesi, ev gibi yapıları denize çekmesiyle Değirmendere sahilinin 180 metre açığındaki "su altı şehri"ne dalış gerçekleştirildi.

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki'nin de aralarında bulunduğu 60 dalgıç, gün boyunca gerçekleştirdikleri dalışlarla depremde yaşamını yitirenleri andı.

DESSAT lideri, su altı arama kurtarma ve dalış eğitmeni Murat Kulakaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmara Depremi’nin yıl dönümü dolayısıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da anı dalışı organizasyonu düzenlediklerini bildirdi.

Murat Kulakaç, "Burada dalan arkadaşlarımız mutlaka etkileniyorlar ama depremin 20. yılı olması nedeniyle sudan çıkan arkadaşlarımızın hüznünü net bir şekilde gördük, çok duygusal anlar yaşadılar. Bunlar üzücü ama unuttuğumuz deprem gerçeğini hatırlatan olaylar." diye konuştu.

Avcılar Belediyesince Marmara depreminin 20. yılı dolayısıyla anma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe depremde yaşamanı yitirenlerin yakınları da katıldı.

17 Ağustos 1999 Depremi'nde hayatını kaybedenler 20’nci yılında Sakarya'da törenle anıldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından 17 Ağustos 1999 Depreminin 20. yılı anma etkinlikleri 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yapıldı.


ak parti, yalova, afad, Mehmet Güllüoğlu
ÖNCEKİ Malatya'da deprem! SONRAKİ Belediyeye mazbata haftası personel alınmış