• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Canan Kaftancıoğlu yargılanıyor

Canan Kaftancıoğlu yargılanıyor

06 Eylül 2019 11:19

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bugün 5 ayrı suçtan 17 yıla kadar yargılandığı davada 3. kez hakim karşısına çıkacak.


CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 2012-2017 tarihleri arasında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımları nedeniyle hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret”, “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret”, “Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılama”, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” , “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlarını işlediği belirtilerek 4 yıl 10 aydan 17 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildiği davada 3.duruşma birazdan başlayacak. Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde gelen CHP'nin 80 il başkanı ortak açıklama yaptı.

 
Kaftancıoğlu’na destek için Çağlayan Adliyesi’ne gelen CHP il başkanları ve milletvekilleri duruşma öncesi basın açıklaması yaptı.

Kaftancıoğlu’na destek vermek amacıyla açıklama yayınlayan CHP’li İl Başkanları, “Kaftancıoğlu Davası, soruşturmanın başlatılmasından iddianamenin hazırlanmasına kadar baştan sona siyasi bir davadır. Cumhuriyet Halk Partisi üzerinden toplumsal muhalefete gözdağı verilmek için açılan bu dava, ifade özgürlüğüne ve demokrasiye karşı açıkça bir darbedir. ” dedi.

 
“İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE VE DEMOKRASİYE KARŞI AÇIKÇA BİR DARBEDİR”
80 il başkanı adına açıklamayı CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener yaptı ve şöyle konuştu; “İstanbul İl Başkanımız Dr. Canan Kaftancıoğlu, 6-7 yıl önce sosyal medya platformlarında yaptığı paylaşımlar nedeniyle 17 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmaktadır. Kaftancıoğlu'nun siyasi kimliği ve vatandaşlık sorumluluğu ile dikkat çektiği, kamuoyuna teşhir ettiği ya da eleştirdiği söylemlerin suç unsuru olarak değerlendirilmesi kabul dahi edilemez.
Kaftancıoğlu Davası, soruşturmanın başlatılmasından iddianamenin hazırlanmasına kadar baştan sona siyasi bir davadır. Cumhuriyet Halk Partisi üzerinden toplumsal muhalefete gözdağı verilmek için açılan bu dava, ifade özgürlüğüne ve demokrasiye karşı açıkça bir darbedir.”

 
Kaftancıoğlu’na destek vermek için vatandaşlar da sabahın erken saatlerinden itibaren adliyeye geldi.
“KAFTANCIOĞLU'NUN BERAT ETMESİNİ İSTİYORUZ”

“AKP sandıkta bulamadığı karşılığı hukuk dışı yollarda aramakta ve demokratik siyasete müdahale etmeye çalışmaktadır” diyen Güvener, sözlerini şöyle sürdürdü; “31 Mart Yerel Seçimleri'nde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde Türkiye genelinde farklı siyasal kesimleri demokrasi çatısı altında buluşturan toplumsal ittifak, İstanbul başta olmak üzere tüm büyükşehirlerimizde karşılık bulmuştur. Kaftancıoğlu hakkında böyle bir davanın açılmasının en büyük sebebi de İstanbul'da elde edilen siyasi başarıdır. AKP sandıkta bulamadığı karşılığı hukuk dışı yollarda aramakta ve demokratik siyasete müdahale etmeye çalışmaktadır.
Bugüne kadar görülen 2 duruşmada mahkemenin sergilediği tutum demokrasi ve adalet adına utanç vericidir. 6 Eylül Cuma günü İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde görülecek karar duruşmasında hukukun gereği olarak İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu'nun davadan beraat etmesini bekliyoruz.”

“KAFTANCIOĞLU DEĞİL CHP YARGILANMAKTADIR”
“Bu dava ile yalnızca İl Başkanımız Kaftancıoğlu değil Cumhuriyet Halk Partisi yargılanmaktadır” diyen İl Başkanı Rıfkı Güvener sözlerini şöyle noktaladı: “Bizler Cumhuriyet Halk Partisi'nin 80 il başkanı olarak Kaftancıoğlu'nun yanındayız. Demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne inanan herkesi 6 Eylül'de Çağlayan Adliyesi'nde buluşmaya davet ediyoruz. Asla yalnız yürümeyeceksin Canan Kaftancıoğlu!”

 
İMAMOĞLU DA GELDİ

İmamoğlu, 27. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonu önünde üçüncü celsenin açılmasını bekleyen Kaftancıoğlu'na sarılarak desteklerini iletti. Kaftancıoğlu da İmamoğlu'na desteği için teşekkür ederken, ikili, kalabalık arasında zorlukla da olsa kısa bir sohbet gerçekleştirdi.

“SEÇİM SONRASI YARATILAN ATMOSFERİN KARŞILIĞINI YAŞIYORUZ”

İmamoğlu, adliyeden ayrılırken yaptığı kısa açıklamada, “Bugün Sayın Kaftancıoğlu'nun, İl Başkan'ımızın, yol arkadaşımın duruşması var. Elbette hukuka uygun olmayan bir seçim sonrası oluşan atmosfer nedeniyle ortaya koyulmuş bir soruşturmanın karşılığını yaşıyoruz. Ülkeyi bu tür ortamlarla germenin ya da insanlar arası kutuplaşmayı bir vesile ile hele hele hukuk yoluyla büyütmenin sıkıntısını yaşıyoruz. Umuyorum yargı mercileri, yargıçlar, hakimler ülkeme bu sıkıntıyı yaşatmaya bir son verir. Çünkü ülkenin normalleşmesini diliyoruz. Ülkenin gerçek sorunlarıyla uğraşılmasını diliyoruz. Canan Kaftancıoğlu'nun, İl Başkan'ımızın, yol arkadaşımızın her zaman yanındayız” ifadelerini kullandı.

 
“BEN HAKARET ETMEDİM”

Kaftancıoğlu, “Ben Cumhurbaşkanına hakaret etmedim, etmem. Kim ne derse desin Mustafa Kemal Atatürk’ün oturduğu koltuğa saygısızlık etmek kimsenin hakkı ve haddi değildir” dedi. Kaftancıoğlu, son savunmasını yapıyor.

SAVCI CEZALANDIRILMASINI TALEP ETMİŞTİ

18 Temmuz’daki duruşmada esas hakkındaki mütalaasını bildiren savcı, sanık Kaftancıoğlu hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret”, “Kamu görevlisine hakaret”, “Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin askeriye veya emniyet teşkilatını aşağılama”, “Halkı kin ve düşmanlığı alenen tahrik etmek” ve “Silahlı terör örgütü propagandası yapmak” suçundan zincirleme olarak 4 yıl 10 aydan 17 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etmişti.


cumhurbaşkanı, mahkeme, hakaret, hakim, canan kaftancıoğlu, ekrem imamoğlu
ÖNCEKİ Cumhurbaşkanı'ndan THK borçları için talimat.. SONRAKİ Yenikapı sergisinde gözler lüks araçları aradı