• USD  32,38
  • EURO  35,04
  • BORSA  9.084,22
  • ALTIN  2.326,25
SON DAKİKA

Canan Karatay haklı çıktı

Canan Karatay haklı çıktı

14 Eylül 2016 10:10

ABD’de yeni ortaya çıkarılan tarihi belgeler, şeker şirketlerinin 1960’larda bilim adamlarına para ödeyerek kalp hastalıklarında “doymuş yağları” günah keçisi yaptığını gösteriyor.


California Üniversitesi araştırmacısı Stanton Glantz’ın ortaya çıkardığı belgeler, bugünABD Şeker Derneği olarak bilinen Şeker Araştırma Vakfı’na ait. Belgeler, 1967’de yapılan ve bugün bile referans olarak kullanılan bir araştırmaya ilgili.

JAMA Internal Medicine tıp dergisinde yayınlanan ve New York Times tarafından da haberleştirilen belgelere göre söz konusu kuruluş, şeker ve yağların kalp hastalıkları üzerindeki etkisini araştıran Harvard Üniversitesi’nin üç uzmanına 50 bin dolar ödemiş.

Bu araştırma, şeker ve kalp sağlığı arasında ciddi bir bağlantının bulunmadığını, kalp hastalıklarından doymuş yağların sorumlu olduğunu savunuyordu.

Söz konusu araştırmayı yapan uzmanlar bugün hayatta değil.

Günümüzde Harvard’ın beslenme bölümünü yöneten Dr. Walter Willett ise şöyle diyor: “Bugün elimizde olan verilere bakarak, rafine karbonhidratların ve özellikle şekerle tatlandırılmış içeceklerin kalp hastalıklarında risk faktörleri olduğunu, ancak gıdadaki yağ tiplerinin de çok önemli olduğunu göstermiş durumdayız.”

New York Times’a göre gıda endüstrisinin, beslenme bilimi üstündeki etkisi bugün de sürüyor.


Canan karatay, new york times, Kalp, şeker, harvard
ÖNCEKİ Lüksemburg, Macaristan'ın AB'den atılmasını isted SONRAKİ FETÖ'nün kıtalararası şeması çıktı