• USD  32,38
  • EURO  35,00
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.324,14
SON DAKİKA

Caner Erkin'e şok ceza

Caner Erkin'e şok ceza

25 Ekim 2017 08:43

Beşiktaş ile Medipol Başakşehir arasında oynanan maça damgasını vuran Caner Erkin, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildi.


Karşılaşmanın 87. dakikasında gördüğü sarı kart sonrası hakem Mete Kalkavan'a ağır küfürler eden Beşiktaşlı futbolcunun bu eylemi, kamuoyunda büyük rahatsızlık yaratsa da, hakem raporunda yer almadı. Bunun üzerine harekete geçen hukuk müşavirliği yayıncı kuruluştan görüntüleri istedi ve oyuncuyu inisiyatifini kullanarak “tedbirli” olarak disipline gönderdi.

Maç esnasında televizyona yansıyan görüntülerde hakem Kalkavan'ın arkasından, “Köpek, sen adam değilsin. Seni o… ç…u” şeklinde küfür eden Caner ile ilgili federasyon temsilcilerinin de rapor yazmaya yetkili olmadığı kaydedildi. Saha içinde yaşanan olaylardan hakemlerin sorumlu tutulduğu, temsilcilerin ancak saha dışında, koridorda, soyunma odası tünelinde tanıklık ettikleri disiplin eylemlerini rapor etme talimatı aldıkları vurgulandı.

Beşiktaş'ın beraberlik golünden sonra kayarak yardımcı hakeme doğru yönelen Caner Erkin'in buradaki el hareketi de hakem tarafından cezalandırılmadı. Ancak hukuk müşavirliğinin yaptığı değerlendirmede Beşiktaşlı oyuncunun eylemleri, talimatın “Kişilik haklarına saldırı, hakaret, tehdit ve tükürme” başlıklı 41. maddesi ve “Sportmenliğe aykırı hakaret” başlıklı 36. maddesi kapsamına alındı.

 


beşiktaş, caner erkin, eylem, sportmen
ÖNCEKİ Devletin ajansında da Bylock çıktı SONRAKİ FT: Melih Gökçek bedelini ödedi