• USD  32,40
  • EURO  35,15
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.325,29
SON DAKİKA

Canlı yayında Vahdettin tartışması! Beni düşmanın önünde bırakıp...

Canlı yayında Vahdettin tartışması! Beni düşmanın önünde bırakıp...

12 Eylül 2022 10:20

Tv100’de canlı yayınlanan “Şimdi Konuşalım” programında CHP Eski Milletvekili Aytuğ Atıcı, Soyer’in haklı olduğunu dile getirerek “Vahdettin vatan hainidir, İngiliz gemisine binip kaçmıştır” dedi...


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 9 Eylül'de İzmir'in kurtuluşunun 100. Yıldönümünde yaptığı konuşma gündemdeki yerini koruyor.

"100 yıl önceydi bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi" diyen Soyer, "Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ve yaşam hakkımızı ayaklar altına aldılar ve teslim oldular" ifadelerini kullanmıştı. 

Bu ifadeler tv100’de canlı yayınlanan “Şimdi Konuşalım” programında CHP Eski Milletvekili Aytuğ Atıcı, Soyer’in haklı olduğunu dile getirerek “Vahdettin vatan hainidir, İngiliz gemisine binip kaçmıştır” dedi. 

 Bu ifadelere AKP Eski Millletvekili Ali Turan sert tepki gösterdi. Turan, “Vahdettin ihanet etmemiştir, o senin ecdadın. Vahdettin’e vatan haini diyen vatan hainidir” diyerek karşılık verdi. 

Bu sözlere Aytuğ Atıcı ise “Beni düşmanın önünde bırakıp kaçan ecdat olmaz olsun” ifadelerini kullandı. 


ÖNCEKİ AKP Gençlik Kolları Başkanı, yalana yalan ekledi: İmamoğlu tatildeydi SONRAKİ Elçilik taşındı ABD’nin kedileri aç kaldı