• USD  32,56
  • EURO  34,85
  • BORSA  9.722,09
  • ALTIN  2.428,58
SON DAKİKA

Canlı yayındaki skandala soruşturma...

Canlı yayındaki skandala soruşturma...

16 Mayıs 2020 09:45

Akit TV'de yayınlanan Derin Kutu isimli programda, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven, 12-17 yaşındaki kız çocuklarının 'mükemmel vücutları' olduğunu söyledi. Üniversite hukuki süreci başlattı.


Akit TV'de 'kadın-erkek rolleri ve ilişkiler' konusunun tartışıldığı programda, üniversitede öğretim görevlisi olan Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven, canlı yayında çocuk yaşta doğurmayı savunarak 12-17 yaşındaki kız çocuklarının ilk çocuğu doğurmak için ideal yaşta olduğunu ileri sürdü.


Özgüven şu ifadeleri kullandı:

"13 yaşında, hem aklen belli bir noktaya gelmiş, hem vücuden belli bir noktaya gelmiş bir insan sen "10 yıl boyunca çocuk doğurmayacaksın, kadınlığını yaşamayacaksın" diyorsun. Süpermen'i bilmem ama Süper kadın diye bir ırk var. Bu da 13-16 yaş arasında. İstediğiniz doktora sorun en üstün nitelikli insan bu yaşlardakiler... Hadi biraz büyütelim 12-17 olsun; çok muazzam rejenerasyon kabiliyeti var, vücudu mükemmel falan. Yani bu yaş ilk çocuğu doğurmak için ideal bir yaş olarak belirlenmiş."

Özgüven'in bu açıklamalarına sosyal medyada tepki yağıyor.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu@KadinCinayeti
 
 
Aydın Üniversitesi’nde çalışan Muttalip Kutluk Özgüven,“13-16 yaş arası doğurmak için ideal yaştır, vücudu mükemmeldir” dedi

Gazi Üniversitesi dekanı nasıl stifa ettiyse Özgüven de öyle gidecek. Üniversitelerde kadın, çocuk düşmanlarına yer yok! Çocuk istismarını aklatmayacağız

 

 
2.966
19:26 - 15 May 2020
Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik
 
1.222 kişi bunun hakkında konuşuyor
 
İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ'NDEN AÇIKLAMA: HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATTIK
İstanbul Aydın Üniversitesi, kadrolarında yer alan Prof. Dr. M. Kutluk Özgüven’in yaptığı açıklamalar nedeniyle üniversite yönetiminin acilen toplandığını ve Özgüven hakkında hukuki süreç başlattıklarını duyurdu.
İstanbul Aydın Üniversitesi’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Üniversitemizde görev yapmakta olan Prof. Dr. M. Kutluk Özgüven’in katıldığı televizyon programında yaptığı açıklama şahsi düşünceleri olup, İstanbul Aydın Üniversitesi’nin kurumsal yaklaşımını yansıtmamaktadır. Ancak böyle bir yaklaşımın, “Aydınlık bir geleceğe” sloganına sahip, öğrenci ve personelinin yüzde 60’ı kadın olan, Türkiye’nin aydınlık yarınlarının yetiştirilmesinde büyük görevler üstlenen ve geleceğin güçlü kadın liderlerini yetiştirmekten gurur duyan bir kurum tarafından kabul edilmesi, görmezden gelinmesi ya da mazur görülmesi kati surette mümkün değildir. Ülkemizin kanayan yarası olan çocuk istismarını olağanlaştırmayı amaçlayan bu açıklamasından dolayı kendisini şiddetle kınıyoruz. İstanbul Aydın Üniversitesi yönetiminin olay sonrası acilen toplanarak, söz konusu personel hakkında hukuki süreci başlattığını, süreç sonunda gerekli bilgiyi kamuoyuyla tekrar paylaşacağımızı, böyle bir zihniyetin kurumumuzda asla barınamayacağını bilhassa belirtmek isteriz."

İstanbul Aydın Üniversitesi #EvdeKalİAÜ 
✔@IAUKampus
 
 
Üniversitemizde görev yapmakta olan Prof.Dr Kutluk Özgüven’in katıldığı televizyon programında yaptığı açıklama şahsi düşünceleri olup kabul edilmesi mümkün değildir.
Kendisini şiddetle kınıyoruz.
Söz konusu personel hakkında hukuki süreç başlatılmıştır.
KAMUOYUNA DUYURULUR.

 


canlı yayın, aydın üniversitesi, kutluk özgüvan
ÖNCEKİ Koronadan sonra yeni bela... SONRAKİ Atama kararları resmi Gazetede yayınlandı