• USD  32,55
  • EURO  34,83
  • BORSA  9.698,93
  • ALTIN  2.432,89
SON DAKİKA

CHP, Binali Yıldırım’ın istifasını istedi

CHP, Binali Yıldırım’ın istifasını istedi

10 Aralık 2018 09:51

CHP Grup Başkanvekili Özel, “Anayasa çok açık, anayasaya göre TBMM Başkanları siyasi parti faaliyetlerine katılamaz. O nedenle kesinlikle istifa etmeli.” dedi.


AKP ile MHP'nin, İstanbul Büyükşehir belediye başkan adayı olmasına kesin gözüyle bakılan TBMM Başkanı Binali Yıldırım'a CHP'den istifa çağrısı geldi. 

Yıldırım, bugün Meclis'teki siyasi parti grup başkanvekilleriyle kahvaltıda biraraya geldi. Toplantıda, adaylığı ve istifa konusunun gündeme geldiği ve Yıldırım'ın bunlara espri ile karşılık verdiği belirtildi. 

Bu toplantıya katılan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Yıldırım'ın aday olması durumunda TBMM Başkanlığından istifa etmek zorunda olduğunu söyledi.

Özel, şunları söyledi: 

“Anayasa çok açık, anayasaya göre TBMM Başkanları siyasi parti faaliyetlerine katılamaz. O nedenle mutlaka istifa etmesi gerekir. Seçimlere giderken, milletvekili adayı olunca istifa edilmemesini örnek göstermesi ise çok yanlış. O durumda Meclis bir kez daha toplanmıyor. Doğrudan seçime gidiyor. İstifayı düşünmemesi, anketlerde seçilemeyeceğini görmesiyle ilgili bir itiraftır."


chp, istifa, tbmm başkanı, anayasa, binali yıldırım
ÖNCEKİ CHP’den Ankara için Bülent Kuşoğlu iddiası SONRAKİ ABD olmasa Suudiler bir haftada Farsça konuşur