• USD  32,37
  • EURO  34,95
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.325,39
SON DAKİKA

CHP’de ikinci kumpas şüphesi

CHP’de ikinci kumpas şüphesi

26 Kasım 2019 08:43

CHP’nin dünkü kritik Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında “Saray’a giden CHP’li” iddiasıyla başlayan tartışmaların partinin yerel seçim başarısı ve iktidara yürüme sürecine karşı bir kumpas olduğu vurgulandı.


Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre, MYK’de, partiye yönelik yeni kumpasların devrede olduğu vurgulanırken, Muharrem İnce’nin parti içerisinde çete olduğu suçlamasının tepkilere neden olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre toplantıda, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kumpasla yalnızca CHP’nin değil, Millet İttifakı’nın ve demokratların işbirliğinin hedef alındığına işaret etti.

Kılıçdaroğlu’nun “Türkiye’nin gündeminde sanki bir tek bu olay varmış gibi gösteriyorlar. Bu kumpasın Türkiye’nin asıl sorunlarını örtmesine izin vermeyeceğiz” değerlendirmesini yaptığı öğrenildi. MYK’de söz konusu iddiaların doğrudan Saray tarafından gerçekleştirildiği konusunda görüş birliğine varıldı.

Toplantıda Muharrem İnce’nin Genel Merkezi suçlayan açıklamaları ve parti içerisinde çete olduğu açıklamaları da ele alındı. Söz alan MYK üyeleri İnce’nin suçlamalarına tepki gösterdi. İnce’nin hiçbir partili tarafından söz konusu iddiayla ilgili ismi gündeme getirilmezken, Genel Merkezi suçlayan çıkışı yapmasının kendisine yakışmadığı dile getirildi.

Kılıçdaroğlu’nun ise karşılıklı yapılacak açıklamaların partiye zarar vereceğini dile getirdiği öğrenildi. Bu konuda her türlü açıklamadan kaçınılması, söz konusu olaya ilişkin yalnızca “Saray kumpası” kapsamında değerlendirmeler yapılması görüşü öne çıktı.

MYK toplantısında; hem Saray’a giden CHP’li iddiasıyla ilgili yeni kumpasların gündeme gelebileceğine hem de bu olaydan farklı yeni komploların hayata geçirilebileceğine dikkat çekildi.


chp, kemal kılıçdaroğlu, muharrem ince, saraya giden CHP’li
ÖNCEKİ Arjantin'de kadına yönelik şiddete karşı yürüyüş düzenlendi SONRAKİ Erdoğan: İstihbarata gerek yok, Muharrem Bey yeter