• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

CHP'de Kurultay tarihi belli oldu

CHP'de Kurultay tarihi belli oldu

24 Temmuz 2019 11:10

CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısında partinin olağan kurultayının AKP içinde yaşanan gelişmeler nedeniyle bir yıl ertelenmesi yönündeki öneriler dile getirilirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultayın zamanında yapılması gerektiğini söylediği öğrenildi.


CHP’nin önceki gün gerçekleştirilen MYK toplantısında kurultay hazırlıkları gündeme geldi. Edinilen bilgiye göre partinin 37. olağan kurultayına yönelik bazı takvim seçenekleri CHP lideri Kılıçdaroğlu’na iletildi.
AKP içinde yaşanan tartışmalar ve bazı eski isimlerin yeni parti kurmaya yönelik çalışmaları, Cumhur İttifakı’nda yaşanabilecek çatlaklar nedeniyle erken seçimin gündeme gelebileceğine işaret eden bazı MYK üyeleri, normal tarihi Şubat 2020 olan kurultayın bir yıl ertelenmesinin doğru olacağı görüşünü dile getirdi. Bazı MYK üyeleri kurultayın ertelenerek olası bir seçim sürecinde takvimde sıkışma yaşanmaması ve olası seçime daha rahat hazırlanılması gerektiği görüşünü dile getirdi.

Şubat ayında
MYK üyelerinin bu konudaki görüşlerini dinleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun partinin kurultayının olağan tarihi olan Şubat 2020’de yapılması gerektiğini ifade ettiği kaydedildi. Kılıçdaroğlu’nun, “Kurultayı ertelemeye gerek yok. Tarihi neyse o tarihte yapılır” dediği öğrenildi. Bu doğrultuda CHP’de kurultaya yönelik hazırlıkların Ekim ayında başlayacağı, yeni yıl öncesinde il ve ilçe kongrelerinin bitirileceği ifade ediliyor.


chp, takvim, myk, kurultay
ÖNCEKİ Otobüste gizli fotoğrafa indirimsiz hapis cezası SONRAKİ Bodrum'da şezlonga oturma parası: 364 TL