• USD  32,57
  • EURO  34,89
  • BORSA  9.645,02
  • ALTIN  2.435,22
SON DAKİKA

CHP’den flaş anket açıklaması

CHP’den flaş anket açıklaması

28 Şubat 2019 09:35

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yerel seçimlere yönelik anket sonuçlarına göre Ankara için bir tereddüt olmadığını savundu.


Altay, bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in birlikte hangi illerde miting gerçekleştireceklerini sorması üzerine öncelikle Aydın, Balıkesir ve Denizli’nin belirlendiğini ancak il sayısının artmasının muhtemel olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Anketlere güvenmiyorum.” ifadelerine yönelik değerlendirmesi sorulan Altay, “Erdoğan, halkın kendisini gözünden ve gönlünden düşürdüğü için anketlerde böyle sonuçlar çıktığını görse kendisi açısından belki sağlıklı tedbirler alabilir” dedi.

Buna yönelik başka bir soruya karşılık da Altay, “Daha dur, Tayyip Erdoğan anket sonuçlarını gördükçe küsmek şöyle dursun, çıldıracak” ifadesini kullandı.

Altay, yerel seçimlere yönelik anket sonuçlarına ilişkin bir soruyu yanıtlarken şunları söyledi:

“Ankara için bir tereddüt yok. İzmir malum ilan edildi bile. Adana, Mersin, Antalya, Eskişehir, Hatay ile ilgili tereddüt taşımıyoruz. Bursa’da birkaç puan önde gidiyoruz. İstanbul’da da an itibarıyla öndeyiz. 10 Mart’ta herkes İstanbul’u CHP’nin aldığını tayin ve tespit edip kabullenecek.”

CHP Grup Başkanvekili Altay, neden 10 Mart tarihini verdiğinin sorulması üzerine, ekonomik ve toplumsal gidişatın 31 Mart’ın beklenmesine gerek bırakmayacağını öne sürdü.

Binali Yıldırım'dan anket açıklaması!BERAT ALBAYRAK’IN AÇIKLAMALARINI DEĞERLENDİRDİ


Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıklamalarına değinen Altay, “16,5 yıldır yürütülen iş ve işlemleri bir kalemde silip, yeni bir vergi reformundan bahsetmek milletin aklıyla alay etmektir, alemi kör, herkesi sersem zannetmektir” diye konuştu.

Altay, hükümetin 2,5 milyon kişinin istihdam edileceğine yönelik açıklamalarını eleştirerek, “Hazine ve Maliye Bakanı diyor ki; ‘Şubat ocaktan, mart şubattan, nisan marttan iyi olacak.’ Bunları demese belki ekonomi biraz daha vatandaş bakımından stabil olacak. Şubat bitti. İşsizlik ocakta yüzde 11,6 iken, şubatta yüzde 12,3 olmuş. Bu nasıl iyiliktir? Berat Bey herhalde herkesi işsiz bırakırsa her şeyin çok iyi olacağını öngörüyor” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de bir “saray sosyetesi” yarattığını ileri süren Altay, “Türkiye’de son yıllarda saray sosyetesi türedi, şimdi Damat Bey de saray aleminden çıkmış sanal alemde yolculuk yapıyor. Ortaya koyduğu iddiayla, kendi yönettikleri devletin rakamları birbirleriyle taban tabana çelişiyor. Bu millet kendi aklıyla alay edene gününü gösterir” iddialarını dile getirdi.

Altay, “saray bekçisi” olarak nitelendirdiği MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin aradığı milli güvenlik sorunun, Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu da öne sürdü.

 


chp, erdoğan, anket, engin altay
ÖNCEKİ YSK’dan flaş oy pusulası kararı SONRAKİ Yeni Parti ile ilgili önemli gelişme