• USD  32,33
  • EURO  35,07
  • BORSA  8.980,94
  • ALTIN  2.294,65
SON DAKİKA

CHP'li Ali Mahir Başarır'dan Erdoğan hakkında suç duyurusu

CHP'li Ali Mahir Başarır'dan Erdoğan hakkında suç duyurusu

04 Aralık 2020 12:40

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "Sayın Cumhurbaşkanı hakkında suç duyurusunda bulunacağımı tüm kamuoyunun bilgisine sunarım" dedi.


CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 86. yıl dönümü töreninde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başarır'ın fotoğrafını anımsatarak "Gördünüz cenaze namazında bile bu ahlaksız, terbiyesiz adam yanında birisiyle konuşurken pişmiş kelle gibi sırıtıyor" sözleriyle ilgili suç duyurusunda bulunacağını duyurdu.

Başarır'ın ifadeleri şöyle:
"Sayın Cumhurbaşkanı ne yazık ki bir kez daha trollerin sosyal medyada ortaya sürmüş olduğu asılsız, yalanlara itibar etmiş ve şahsımı bir kez daha hedef almıştır. Hâlbuki iktidar ortağı oldukları MHP'nin Mersin Milletvekili Sayın Baki Şimşek'e konuyu sorup gerçeği öğrenebilirdi. Ama görünen o ki amaç, gerçeğin ortaya çıkması değil bir çeşit itibar suikastine dönüştürme çabasıdır. Sayın Şimşek'in o görüntülere ilişkin yapmış olduğu açıklama ortadadır. Bize inanmıyorsanız dönün kendi iktidar ortağınıza sorun. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olmayan bir durumdan vazife çıkararak şahsıma hakaret etmesi ve iftirada bulunarak hedef göstermesi kabul edilebilir bir durum değildir. Sayın Cumhurbaşkanı hakkında tarafıma yöneltmiş olduğu haksız ithamlar nedeniyle suç duyurusunda bulunacağımı tüm kamuoyunun bilgisine sunarım"

 


erdoğan, suç, duyuru, ali mahir başarır
ÖNCEKİ Pazar günü seçim olsa? SONRAKİ Fatih Altaylı: Aşı 11 Aralık'a zor yetişir