• USD  32,34
  • EURO  35,12
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.309,13
SON DAKİKA

CHP'li Emir Bedelsiz Aşının Devlete 12 Mllyon Liraya Satışın Belgesini Açıkladı

CHP'li Emir Bedelsiz Aşının  Devlete 12 Mllyon Liraya Satışın Belgesini Açıkladı

26 Şubat 2021 17:45

CHP Ankara milletvekili Murat Emir'in paylaştığı belgelere göre aracı firma, bedelsiz aldığı 1 milyon doz aşıyı, DMO’ya 12 milyon dolara satmış.


CHP Ankara milletvekili Murat Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın gizlediği 'ticari sırrı' açıkladı. Emir'in paylaştığı belgelere göre aracı firma, bedelsiz aldığı 1 milyon doz aşıyı, DMO’ya 12 milyon dolara satmış.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bedava aşıya ödeme yapıldığını söyleyerek Fahrettin Koca'dan açıklama istemiş; Koca Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada "Özellikle bu dönemde dünyada aşı savaşının yapıldığı bir dönemi yaşıyoruz ve ülkeler arası ticari sır olarak kalması gereken bilgilerin ifşa edildiğini görüyoruz. 

Ülkeler arasında bunun ilişkileri etkileyebileceğini ve ücret ve benzeri noktalarda bunun ticari sır olarak kalmasını sözleşmeye de konduğunu ve bu nedenle de fiyatı özellikle söylememiştim ama şunu ifade etmiştim:

Biz aşıyı dünyadaki bütün ülkelerin aldığı fiyattan en ucuza alan ülkeyiz. Bu iddiamın halen arkasındayım. Bu, ülkeler arası karşılıklı sözleşmeyle de ticari sır olarak korunması gereken bir durumdu." demişti.

Fahrettin Koca'dan Kılıçdaroğlu'nun 'bedava aşıya ödeme yapıldı' iddiasına yanıt

Murat Emir, twitter hesabından yaptığı açıklamada "Aracı firma, bedelsiz aldığı 1 milyon doz aşıyı, DMO’ya 12 milyon dolara satmış. İşte bakanın söylemekten çekindiği satışın da faturaları." dedi.


aşı, murat emir, fahrettin koca
ÖNCEKİ Bahçeli: Huzuru sağlamak için mücadele ediyoruz SONRAKİ Davutoğlu’ndan Erdoğan’a İstanbul’u katletmenize izin vermeyeceğiz!