• USD  32,51
  • EURO  34,94
  • BORSA  9.792,00
  • ALTIN  2.435,24
SON DAKİKA

CHP’li Karaca: Cumhurbaşkanlığı’nın yaptığı anket devlet memurunu fişlemedir

CHP’li Karaca: Cumhurbaşkanlığı’nın yaptığı anket devlet memurunu fişlemedir

27 Temmuz 2019 16:31

Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından yapılan Kamu Çalışanı Anketi’ni TBMM gündemine taşıdı.


“Neden Cumhurbaşkanlığı sistemine dair sorular var”

Türkiye Gündemi (Ankara)

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından devlet memurlarına e-devlet üzerinden yapılan anket ile ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevaplaması istemiyle hazırladığı soru önergesini TBMM Başkanlığı’na sundu.

ANKET SİYASİ BİR AMACA HİZMET EDİYOR.

Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından yapılan Kamu Çalışanı Anketi’ni TBMM gündemine taşıdı.

Gülizar Biçer Karaca: ‘Kamu kurum ve kuruluşları ile iştiraklerinde geliştirilmeye açık bulunan hususların belirlenmesi amacı ile yapıldığı iddia edilen bir anketin devlet memurlarının kimlik bilgilerine ulaşılan e-devlet üzerinden yapılması ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne dair sorular içermesi açıktan bir fişlemedir.

Tek adam rejiminin tartışılmaya başlandığı bir dönemde, devlet memurlarına e-devlet uygulaması üzerinden anket yapılmasının amacı nedir? Ülkemizde hakim olan korku ikliminde hangi devlet memuru bu ankete gerçek görüşlerini yazmaya cesaret edecek? Cesaret etse, fişlenmiş olacak. Yaptıkları anket hem bilimsellikten uzak hem de siyasi bir amaca hizmet ediyor.’

NEDEN CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ’NE DAİR SORULAR VAR?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın verdiği soru önergesinde ankette neden Cumhurbaşkanlığı Sistemine dair soruların sorulduğunu, anket sorularının kimler tarafından hazırlandığı ve anket sonuçlarının hangi şirket tarafından değerlendirileceği soruları yer aldı.

Milletvekili Gülizar Biçer Karaca yaptığı açıklamada kamu kurum ve kuruluşlarında anket çalışmalarının yapılabileceğini fakat açıkça siyasi bir niteliği olan anketin yapılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.


gülizar biçer karaca
ÖNCEKİ Kültür Bakanı son üç yılın yayın sayılarını açıkladı SONRAKİ Düzce’deki sel felaketinde ihmal iddiasına suç duyurusu