• USD  32,33
  • EURO  35,07
  • BORSA  9.001,99
  • ALTIN  2.298,84
SON DAKİKA

CHP’li Tanal: Dün İnönü ve Ecevit bugün Kılıçdaroğlu

CHP’li Tanal: Dün İnönü ve Ecevit bugün Kılıçdaroğlu

22 Nisan 2019 14:07

Tanal, “İnönü’nün kafasını kırdılar, Ecevit’e silah sıktılar, şimdi de Kılıçdaroğlu’nu yumrukladılar”


CHP’li  İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Çubuk saldırısına ilişkin “CHP’nin doğru işler yaptığı dönemlerde önüne hep bu tip mevzular çıkarılmıştır, genel başkanları hedef alınmıştır. Geçmişte İsmet İnönü’nün kafasını kırdılar, Bülent Ecevit’e silah sıktılar. Şimdi de Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırdılar” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’nın Çubuk ilçesindeki şehit cenazesinde saldırıya uğramasına ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu. İktidar cenahındakilerin uzun süredir genel başkanlarını “terör örgütleriyle iş tutuyorlar” şeklindeki izansız söylemlerle hedef gösterdiğini belirten Tanal, “Dün Çubuk’ta yaşananlar, seçim uğruna toplumu geren ve kutuplaştırıcı dil kullananların eseridir. Oluşturdukları siyasi atmosferle uyumlu bir şekilde provokatörler sokağa salınmıştır. Siyasi linç fiziksel lince dönüşmüştür. Ancak liderimizin dediği gibi bizi yıldıramazlar. Şehit cenazelerine katılmaya ve halkla buluşmaya devam edeceğiz” dedi.

“Saldırganları yönlendirenler açığa alınsın”

Tanal, saldırının çok yönlü soruşturulması gerektiğinin altını çizdi. Yeni bir Madımak vakası yaratılmak istendiğini dile getiren CHP’li Tanal, Kılıçdaroğlu’na yapılanların “Öfkeli şehit yakınları” denilerek kapatılamayacağını vurguladı. Şehit Piyade Sözleşmeli Er Yener Kırıkcı'nın cenaze töreninin düzenlendiği Akkuzulu Mahallesi sakinlerinin, Kılıçdaroğlu’na linç girişiminde bulunanların ekseriyetini tanımadıklarını söylediklerini hatırlatan Tanal, “Köylüler ‘Sadece bir kişiyi tanıyoruz’ diyor. O saldırganların kim olduğu, kimler tarafından oraya getirildiği ve kimler tarafından yönlendirildiği açığa çıkarılmalıdır.

“İnönü’nün kafasını kırdılar, Ecevit’e silah sıktılar, şimdi de Kılıçdaroğlu’nu yumrukladılar Tüm bu yaşananlara rağmen sükunet çağrısı yaptıklarını belirten Tanal, “Toplumu birbirine düşürmek istediler ama başarılı olamadılar. Sağduyulu olmak lazım. Siyasi tarihimize baktığımızda CHP’nin doğru işler yaptığı dönemlerde önüne hep bu tip mevzular çıkarılmıştır, genel başkanları hedef alınmıştır. Geçmişte İsmet İnönü’nün kafasını kırdılar, Bülent Ecevit’e silah sıktılar. Şimdi de Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırdılar” ifadelerini kullandı.

“İktidarın kullandığı dil bu eyleme katkı sağladı”

“Terör insanlık suçudur. Terör demokrasi ve hukuk düşmanıdır” diyen CHP’li Av. Mahmut Tanal, şöyle devam etti: “Ayrım yapmaksızın terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Bu eylem organize edilen planlı, bilinçli, tasarlanmış, provokatif bir eylemdir. Bu eylemin amacı terör örgütlerinin amaçlarından farksızdır. İkisinin de hedefi toplumu bölmek ve parçalamaktır. Milli birlik ve beraberliğimizi bozmaktır. Çubuk’ta yaşanan eylem Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına, demokrasisine, özgürlüklerine, hukuk devletine, kardeşliğe, insan haklarına ve dayanışma ruhuna yapılan saldırıdır. Bu saldırı, seçim sürecinde ‘bir araya gelmez’ dedikleri ülkenin milli birlik ve beraberliğine yapılmıştır. Bunu şiddetle kınıyoruz. Ayrıca şunu belirtmek gerekir ki, iktidarın kullanmış olduğu dil ve üslup bu eyleme katkı sağlamıştır. Bunu da gözden kaçırmamalıyız.


chp, mahmut tanal, ecevit, çubuk, türrkiye
ÖNCEKİ CHP’li Gök: Arenada aslanların önüne atılan insanlar misali… SONRAKİ CHP’li Dr. Ali Şeker Sordu, Çocuk İşçiliğinde Vahim Tablo