• USD  32,54
  • EURO  34,83
  • BORSA  9.722,09
  • ALTIN  2.439,25
SON DAKİKA

CHP’li Tanal: Kamu Denetçiliği saatleri ayarlama enstitüsüne döndü

CHP’li Tanal: Kamu Denetçiliği saatleri ayarlama enstitüsüne döndü

02 Ağustos 2019 12:14

Kamu Denetçiliği Kurumu, CHP’li Mahmut Tanal’ın THY’nin muhalif gazetelere yönelik ambargosuna ilişkin başvurusunu da “Görev alanıma girmiyor” diyerek reddetti.


Kamu Denetçiliği Kurumu, Cumhuriyet, Sözcü, Birgün, Evrensel, Aydınlık, Korkusuz, Yeniçağ, Milli Gazete ve Yurt gazetesi gibi iktidar yanlısı olmayan gazetelerin THY uçaklarına alınmamasıyla ilgili CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal’ın yaptığı başvuru hakkında “Görev alanına girmediği” gerekçesiyle “İncelenemezlik” kararı verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Cumhuriyet, Sözcü, Birgün, Evrensel, Aydınlık, Korkusuz, Yeniçağ, Milli Gazete ve Yurt gazetesi gibi muhalif yayın organlarının THY uçaklarında yolculara dağıtılmamasına tepki göstererek, THY’nin eyleminin hukuka aykırı olduğu yönünde tavsiye niteliğinde karar alınması talebiyle Kamu Denetçiliği Kurumu’na (Ombudsmanlık) başvurmuştu.

Tanal, başvuru dilekçesinde, THY uçaklarına sadece Star, Sabah, Yeni Şafak ve Akit gibi iktidar yanlısı gazetelerin alınmasının ticari değil, siyasi bir karar olduğunu kaydetmişti.

Tanal, THY’nin iktidarın sözcülüğünü yapan gazete ve dergileri dağıtıp, diğer dergi ve gazeteleri yolcuları ile buluşturmamasının “kişilerin haber alma özgürlüğünün doğrudan ihlali” anlamına geldiğini vurgulamıştı. Kamu Denetçiliği Kurumu, Tanal’ın başvurusu için “Kurumun görev alanına girmediği” gerekçesiyle incelenemezlik kararı verdi.

ERDOĞAN BAŞVURUSU İÇİN DE “GÖREV ALANIMA GİRMİYOR” DEMİŞTİ

Kamu Denetçiliği, CHP’li Tanal’ın, yerel seçim sürecinde tarafsızlığı bir kenara bırakarak AKP’li adaylara oy isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki başvurusu için de benzer gerekçeyle incelenemezlik kararı vermişti.

TANAL’DAN TEPKİ: SAATLERİ AYARLAMA ENSTİTÜSÜ’NE ÇEVİRDİLER!

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun ikinci başvurusunu da “Görev alanına girmediği” gerekçesiyle reddetmesini değerlendiren CHP’li Mahmut Tanal, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün kayınpederi Şeref Malkoç’un Başdenetçi olarak başında bulunduğu Ombudsmanlık’ın adeta “Aman iktidarı rahatsız etmeyeyim” tutumu içerisinde olduğunu söyledi.

Kamu Denetçiliği Kanunu’na rağmen “Görev alanıma girmiyor” şeklindeki gerekçeyi şaşkınlıkla karşıladığını belirten Tanal, “Çok merak ediyorum, Kamu Denetçiliği’nin görev alanına hangi konular giriyor? Kamu Denetçiliği’ni Saatleri Ayarlama Enstitüsü’ne çevirdiler” dedi.

(Turkiyegundemi.com)


haber, mahmut tanal, Kamu Denetçiliği Kurumu
ÖNCEKİ Fatih Portakal'dan Mansur Yavaş'a çocuk evleri tepkisi! SONRAKİ TBMM Başkanı: milletvekilleri geçinemiyor...