• USD  32,38
  • EURO  35,01
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.326,03
SON DAKİKA

CHP’li Tanal: Toplumu yandaş ATV’nin dizilerine mahkum ettiler!

CHP’li Tanal: Toplumu yandaş ATV’nin dizilerine mahkum ettiler!

01 Temmuz 2019 11:02

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “şiddete teşvik”, “genel ahlak”, “manevi değerler ve ailenin korunması ilkesine aykırılık” gibi gerekçelerle RTÜK’e en çok şikayet ettiği dizi, filmler gibi yapımların iktidara yakınlığıyla bilinen ATV’de yayınlandığını söyledi.


RTÜK’ün 2017 verileri incelendiğinde, ATV’deki “Kırgın Çiçekler” dizisinin, 1864 bildirim sayısıyla en çok şikayet alan dizilerden biri olduğunu  belirten Tanal, RTÜK’ün Mart 2018 verilerine bakıldığında da “Sen Anlat Karadeniz” dizisinin de, ayın en çok şikayet alan yayını olduğunu kaydetti.

Tanal, ATV’nin bu dizisinin de sadece Mart 2018’de 1052 adet bildirimle şikayet edildiğini anlattı.

 CHP’li Tanal, RTÜK’ün bağlı olduğu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması talebiyle verdiği önergede, “Muhafazakar söylemlerle toplumun önüne çıkan, her fırsatta ailenin korunmasından bahseden AK Parti’ye yakın bir televizyon kanalında ‘kötü örnek teşkil ettiği’ gerekçesiyle şikayet edilen dizi filmlerin yayınlanması çelişki değil midir?” diye sordu.

ATV’Yİ KİM KORUYOR? 

Vatandaşların şikayet bombardımanına tuttuğu ATV’nin korunduğuna işaret eten CHP’li Mahmut Tanal, “Yayınları, programları yoğun şikayet alan ATV’ye en son hangi tarihte ceza verilmiştir? Yayın ilkelerini ihlal etmekle suçlanan ATV kim ya da kimler tarafından korunmaktadır? Eğer ortada bir ihlal söz konusuysa ATV’ye neden ceza verilmemektedir?” sorularını yöneltti.

Türkiye Gündemi (Ankara)  


mahmut tanal, atv, rtük, sen anlat karadeniz
ÖNCEKİ ODTÜ'lerden İmamoğlu pankartı SONRAKİ Ergenekon davasında 12 sene sonra karar