• USD  32,36
  • EURO  34,94
  • BORSA  9.120,60
  • ALTIN  2.325,18
SON DAKİKA

CHP’li Tanal: Vatandaşın parasıyla yandaş hukuk büroları mı oluşturuluyor?

CHP’li Tanal: Vatandaşın parasıyla yandaş hukuk büroları mı oluşturuluyor?

26 Nisan 2019 13:07

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “Devletin taraf olduğu FETÖ davalarının kamu bünyesindeki avukatlar yerine özel hukuk bürolarına teslim edildiği” iddiasını gündeme getirdi.


Hülya Karabağlı / TurkiyeGundemi.com  CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, devletin taraf olduğu FETÖ davalarının takibi için kamu bünyesindeki avukatlar yerine, özel hukuk bürolarındaki avukatların görevlendirildiği iddiasını gündeme getirdi.

TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Tanal, “Kamunun taraf olduğu FETÖ dava dosyalarının teslim edildiği hukuk bürolarının herhangi bir siyasi partiyle bağlantısı var mıdır, yok mudur? Hazine’den kaynak aktarılarak yandaş hukuk büroları yaratıldığı iddiası doğru mudur?” diye sordu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle  verdiği önergede Tanal, “Kamu davalarının takibi konusunda dışarıdan hizmet satın alınarak katılım sağlanıyorsa istifade edilen özel hukuk bürolarının hangileri olduğu ve bu özel hukuk bürolarına, serbest çalışan avukatlara yapılan sözleşme gereği ne kadar ücret ödendiğini sordu. 

HUKUK BÜROLARININ PARTİYLE BAĞLANTISI VAR MI?

Tanal, “Kamunun taraf olduğu FETÖ dava dosyalarının teslim edildiği hukuk bürolarının herhangi bir siyasi partiyle bağlantısı var mıdır, yok mudur? Hazine’den kaynak aktarılarak yandaş hukuk büroları yaratıldığı iddiası doğru mudur?” diye sordu.

TANAL: YENİ BİR KAYIRMACILIK VE YOLSUZLUK ÇEŞİDİ KARŞIMIZA ÇIKIYOR

Verdiği soru önergesine ilişkin açıklamalarda bulunan CHP’li Mahmut Tanal, soru önergesinin zamanında yanıtlamasını umduğunu belirterek, “Hizmet satın almak suretiyle bakanlık bünyesindeki avukatlar devre dışı bırakılarak, kurumu zarara uğratmak ve birilerine para kazandırmak için bir yol ve yöntem seçilmiştir. Bu ise yeni bir kayırmacılık ve yolsuzluk çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır” ifadelerini kullandı.

CHP’li Tanal’ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yönelttiği sorular şöyle:

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) davaları başta olmak üzere devletin taraf olduğu davalara Cumhurbaşkanlığı, bakanlıklar ve bağlı kurum/kuruluşlar adına katılan avukatlar, kamu kurumları bünyesindeki avukatlar mıdır, yoksa dışarıdan hizmet alımı yöntemiyle mi davalar takip ediliyor?

Kamuyu ilgilendiren FETÖ davalarına giren avukatların tamamının ilgili kurumun avukatı olduğunu söyleyebiliyor muyuz?

Davaların takibi konusunda dışarıdan hizmet satın alınarak katılım sağlanıyorsa istifade edilen özel hukuk büroları hangileridir ve bu özel hukuk bürolarına, serbest çalışan avukatlara yapılan sözleşme gereği ne kadar ücret ödenmektedir?

Cumhurbaşkanlığı, bakanlıklar ve diğer kurumlar bünyesinde çok sayıda avukat istihdam edilmesine rağmen neden söz konusu davalara kamuyla hiçbir ilgisi olmayan özel avukatlar bakıyor?

Kamu avukatları yetersiz görüldükleri için mi özel hukuk bürolarından, sözleşmeli avukatlardan destek alınıyor?

Kamunun taraf olduğu FETÖ dava dosyalarının teslim edildiği hukuk bürolarının herhangi bir siyasi partiyle bağlantısı var mıdır, yok mudur?

Hazine’den kaynak aktarılarak yandaş hukuk büroları yaratıldığı iddiası doğru mudur?

Hülya Karabağlı / TurkiyeGundemi.com 


haber, politika, mahmut tanal
ÖNCEKİ Tarım Bakanından çok konuşulacak açıklama SONRAKİ Garo Paylan: Ermeni Soykırımı'na dair erişilemeyen zabıtlar nerede?