• USD  32,59
  • EURO  34,87
  • BORSA  9.675,88
  • ALTIN  2.504,19
SON DAKİKA

CHP'li Tanal'dan Düzce felaketinde ihmal iddası

CHP'li Tanal'dan Düzce felaketinde ihmal iddası

22 Temmuz 2019 20:42

Düzce'de yaşanan sel felaketinin ardından Türkiye Gündemi'ne konuşan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal "Basına bilgi geçmesi valinin sorumluluğunu ortadan kaldırmaz" dedi.


TürkiyeGündemi Özel Haber: 

Düzce’de yaşanan felaketi yakından takip eden ve boyutlarını ortaya koyan CHP’li  Mahmut Tanal, TürkiyeGündemi’ne, meteorolojinin önceden yaptığı uyarıyı valinin  bilgilendirme amacıyla basına geçtiğine dikkat çekti ve Basına bilgi geçmesi valinin sorumluluğunu ortadan  kaldırmaz.

Meteoroloji uyarı yapıyorsa dere yataklarından evlerin, ahırların boşaltılması lazım.  Eğer o dere kenarlarındaki evler boşaltılmış olsaydı bu insanlar ölmeyecekti, bu kadar hayvan telef olmayacaktı bu kadar zayiat olmayacaktı” dedi.

Tanal ayrıca sosyal medya hesabından da konuya dair bir paylaşımda bulundu. 

Tanal, twitter'da şu sözlere yer verdi: 

"Düzce’de meteorolojinin uyarıları camilerde,belediyelerde anons sistemi ile il /ilçe ve köylerde halka duyurulmuş olsaydı ;Dere kenarındaki evler ve ahırlar boşaltılmış olsaydı.İnsanlar ölmezdi.Bu kadar zayiat olmazı.Meteorolojinin uyarısı; Basına bilgilendirme İle geçiştirilemez."


chp, mahmut tanal, Sel felaketi, düzce
ÖNCEKİ Politika Kulisi: 15 Temmuz darbe girişimi gecesiyle ilgili o talep hangi AKP'lileri korkuttu? SONRAKİ CHP Sözcüsü Öztrak : İktidar içindeki çatlamanın hızlanmasından korkuyor