• USD  32,54
  • EURO  34,82
  • BORSA  9.718,77
  • ALTIN  2.429,37
SON DAKİKA

CHP’li Tığlı: Rabia Naz’ın elbisesi neden bir ay boyunca ilçe emniyet müdürlüğünde bekletildi

CHP’li Tığlı: Rabia Naz’ın elbisesi neden bir ay boyunca ilçe emniyet müdürlüğünde bekletildi

25 Nisan 2019 13:54

Türkiye Gündemi Özel Haber - CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, ölümünün üzerindeki sır perdesinin aralanması için Hâkimler Savcılar Kurulu’nun davaya ilişkin bir müfettiş görevlendirdiğini söyledi.


Adli soruşturmanın etkin yapılıp yapılmadığı noktasından hareketle, 8 polis hakkında soruşturma başlatıldığını 60’a yakın tanığın ise yeniden dinleneceğini söyleyen Tığlı çarpıcı bir ayrıntıyı da gündeme taşıyarak, “Rabia Naz Vatan’ın üzerinde bulunan ve kriminal inceleme yapılması şart olan elbise neden 1 ay boyunca ilçe emniyet müdürlüğünde bekletilmiştir” dedi.

İçişleri Bakanlığı’nın aynı polisler hakkında yürüttüğü soruşturmanın, HSK’nın müfettiş görevlendirmesinin ardından hemen durdurulması, soruşturmada kusuru bulunanların hâlâ korunduğuna yönelik bir görüntü verdiğine dikkat çeken CHP’li Tığlı, “1 ay boyunca ilçe emniyet müdürlüğünde bir poşetin içinde bekletilen elbise baba Şaban Vatan’ın ısrarları sonucunda kriminal inceleme yapılması için adli tıpa ancak gönderilebilmiştir” dedi.

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, davayı takip edenlere, kamuoyuna ve vicdanlara aşağıdaki hatırlatmaları yaptı.

Adi Tıp Raporlarının diğer kurumlardan hatta köklü üniversitelerimizde düzenlenen raporlardan ayırt edici biçimde farklılaştığı durumlarda ve özellikle yargının, kamu kurumlarının ve görevlilerin tarafsızlığını yitirdiği, baskı ve talimatla görevini yapamayacak duruma getirildiği durumlarda gideceğimiz adres neresi olmalıdır?

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi gibi diğer Üniversite ve çeşitli Hastanelerimizin Tıp Fakülteleri’nde bulunan değerli hocaların yaptıkları tespit ve değerlendirmeler hiç dikkate alınmayacaksa, tartışılmayacaksa bu birimlerin güvenli yerler olduğunu nasıl izah edebilirsiniz? Ne yani bu birimleri kapatalım mı?

Bu davada kamu vicdanına ağır bir baskı oluşturan bir başka asıl konu ise özerk olmayan ve devletin himayesi altında bulunan Adli Tıp Kurumu’na olan güvenin kaybolmasıdır. Yargı başta olmak üzere, bu kurumlar üzerindeki idari ve politik baskı görüntüsü, devletimizin güvenilirliğine de ayrıca gölge düşürmektedir.

Rabia’nın vücudundaki saman tozu ve parçalarının keşif sonrası yıkılan binadakilerle uyumlu oluşu üzerinde neden durulmamıştır. Ortopedik bulgulara dönük olarak ilk tespitleri yapan doktorun ifadesine neden başvurulmamıştır?

Rabia, evinin önünde bulunduğunda kopma noktasına gelen sol ayak bileğine rağmen yerde hiç kan olmaması şaşırtıcı değil mi?  Belediyenin alelacele yıktığı metruk binada Rabia’nın vücudunun temizlemesi amacı ile kullanılan sıvı ve kimyasal madde kullanıldığına dair iddialara ilişkin hangi tespitler yapılmıştır?

Son olarak kimse şunu unutmasın: 11 yaşındaki Rabia Naz, evinin önünde bulunduğunda yaşıyordu. Hastaneye götürülürken kendisiyle konuşmaya çalışan babasının elini bile sıktı. Bunu niye söylüyorum; Rabia intihar mı kaza sonucu mu öldü derken ona çarpan araç sürücüsü bahse konu yıkılan binada vücudundan boşalan kan izlerini temizleyip evinin önüne bırakıp gitmemiş olsaydı belki de yaşayacaktı. Bu detay bile kanayan vicdanları serinletecek adalet arayışına ne kadar susadığımızı göstermeye yetmez mi?

(Türkiye Gündemi)


Rabia Naz Vatan, Necati Tığlı
ÖNCEKİ Metin Hara insanlığın kaderini değiştirmenin formülünü açıkladı SONRAKİ Bonzai ve Metamfetamin kullanımında patlama!