• USD  32,47
  • EURO  35,18
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.326,11
SON DAKİKA

CHP'li Vekil, Belediyede yolsuzluk iddiaları var dedi, Adalet Bakanı'na tutanak verdi

CHP'li Vekil, Belediyede yolsuzluk iddiaları var dedi, Adalet Bakanı'na tutanak verdi

21 Aralık 2019 12:57

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, AKP Altınordu Belediyesi'nin temizlik ihalesinde yolsuzluk iddiaları olduğunu söyleyerek Adalet Bakanı Gül'e bir tutanak uzattı. Adıgüzel ardından İçişleri Bakanı Soylu'ya dönerek "Gereğini yapacak mısınız?" dedi.


CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Meclis Genel Kurulu'nda Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e bir tutanak ileterek, Ordu'nun AKP Altınordu Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddiaları olduğunu aktardı. Adıgüzel, Adalet Bakanı Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla da bir diyalog yaşadı. Bu anların ardından merak konusu olan tutanağın içeriğine de ulaşıldı.

CHP'li Adıgüzel, Meclis Genel Kurulu'nda Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e tutanağı ileterek, Ordu'da AKP Altınordu Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddiaları üzerine yaşananları aktardı. CHP'li Adıgüzel, "Sayın Bakan Gül, Adalet Bakanı olarak aslında siz de burada mağdur olan taraflardan birisiniz" derken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya seslenerek, "Soruyu İçişleri Bakanına soruyorum: Altınordu Belediyesinin ihale mevzuatına ve hukukun üstünlüğüne uyması konusunda gereğini yapacak mısınız?" dedi.

BELEDİYEDE AĞIR YOLSUZLUK İDDİALARI VAR

"Altınordu Belediyesi'nin temizlik ihalesinde ağır yolsuzluk iddiaları var. Açık olarak yapılması gereken ihale, mükerrer bir şekilde, teklif usulü yapılıyor ve de ihaleyi alacak firma, çöp kamyonlarının plakası, şase numarasına kadar noterde kayıt altında... Durum mahkemeye taşınıyor, mahkeme heyeti de başlarında hâkime hanım olmak üzere, şantiyeye geldiklerinde buradaki görevliler mukavemet gösteriyor; inceleme yapılmasına, hukukun işlemesine engel olunuyor. Bu durum, 9 Ekim 2019 tarihli elimdeki bu evrakla zapt altına alınıyor; birazdan size ileteceğim. 'Olay çıkmaması için alandan ayrıldık.' diye tutanakta yazıyor, olanlar yazıyor. Bir ihale temizse, alengirli bir iş yoksa hukukun işlemesinden neden korkuluyor? Sayın Bakan Gül, Adalet Bakanı olarak aslında siz de burada mağdur olan taraflardan birisiniz.

Soruyu İçişleri Bakanı'na soruyorum: Altınordu Belediyesinin ihale mevzuatına ve hukukun üstünlüğüne uyması konusunda gereğini yapacak mısınız?"

 Bakan Gül'e elden teslim edilen tutanak:


chp, ordu, adalet bakanı, tutanak, Mustafa adıgüzel
ÖNCEKİ Akit TV, Cumhuriyet'i hedef gösterdi: Toplanıp el bombası atalım SONRAKİ CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Kanal İstanbul tam bir felakettir