• USD  32,32
  • EURO  35,05
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.307,45
SON DAKİKA

CHP’nin İstanbul ve Ankara adayları belli oldu

CHP’nin İstanbul ve Ankara adayları belli oldu

15 Aralık 2018 10:43

Habertürk yazarı Nagehan Alçı 18-19 Aralıkta CHP’nin İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Antalya ve Bursa adaylarını açıklayacağını ve İstanbul’da Ekrem İmamoğlu Ankara’da ise Mansur Yavaş’ın olacağını yazdı.


Alçı’nın yazısı şöyle:

Nihayet mutabakat sağlandı. CHP ve İYİ Parti ittifak için el sıkıştı. Peki partilerin içinde, bu el sıkışmanın yankıları neler? Havada neler uçuşuyor, kimler konuşuluyor?

İYİ Parti cephesinde büyük bir memnuniyet olduğunu söyleyebilirim. 11 ile karşılık 10 il aldı. 19 da ilçeden bahsediliyor. Araştırmalarda çıkan oy oranına kıyaslandığında bu çok iyi bir alışveriş gibi görünüyor. Dolayısıyla İYİ Parti’nin içinde hava güneşli.

Ancak CHP açısından durum biraz farklı. Şimdiden Samsun, Balıkesir ve Denizli CHP örgütleri isyan bayraklarını açtılar. Partinin, özellikle Balıkesir’de, Denizli’de kazanabilme şansının olduğunu, buraların İYİ Parti’ye verilmesinin teslimiyet olduğunu söylüyorlar.

10’a 11 çok yakın gibi görünse de ben CHP’nin içinden gelen homurtuların pek de adil olduğu kanaatinde değilim. Kılıçdaroğlu İstanbul, Ankara ve İzmir ile ilgili mutabakat sağlamayı başardı. Bu çok önemli. Özellikle Ankara ve İzmir açısından. İYİ Parti’ye bırakılan iller ise zaten CHP’nin güçlü olmadığı yerler.

Peki son durum ne?

18-19 Aralık’ta Kemal Bey İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Antalya ve Bursa adaylarını açıklıyor. İstanbul Ekrem İmamoğlu, Ankara Mansur Yavaş. Bu isimlerde bir değişiklik yok.

Aralığın son haftası İstanbul ve İzmir’in, CHP’nin elinde olmayan belediyelerinin adayları açıklanacak.

9 veya 10 Ocak’ta İzmir ve İstanbul ile İzmir’in CHP’nin elindeki belediyelerinin adayları açıklanacak.

İzmir ile ilgili Aziz Kocaoğlu’nun desteklediği Alaattin Yüksel gibi adaylar çıkabilir, hatta Kocaoğlu’nun kendisi bile yine aday olabilir, diye yazmıştım. Ancak aynı kaynaklar şimdi bana ibrenin yeniden Tunç Soyer’e döndüğünü söylüyorlar. Ardından gelen ikinci isim ise Narlıdere eski belediye başkanı Abdül Batur.

Ancak Tunç Soyer Seferihisar’da çok başarılı bir belediye başkanı profili çizse de babası Albay Nurettin Soyer nedeniyle önemli oranda ülkücülerden oluşan İYİ Parti tabanında bir rahatsızlık olabilir. Zira Nurettin Soyer 12 Eylül Sıkıyönetim mahkemelerinde MHP’lileri idama götüren ve Alpaslan Türkeş için idam isteyen savcıydı.

İYİ Parti'ye verilecek ilçeler hangileri?

19 ilçeden bahsediliyor. Peki İYİ Parti’ye CHP’nin vereceği ilçeler hangileri? Öncelikle şunu söyleyeyim, CHP’de güvendiğim farklı kaynaklara göre halihazırda CHP’de olan belediyeler değil bunlar.

İzmir’de MHP’nin elindeki Aliağa, Ankara’da 2 ya da 3 ilçe, Antalya’da 4, Konya’da ise 6 ilçeden bahsediliyor. İstanbul’da Üsküdar ve Eyüp’ün İYİ Parti’ye bırakılacağı zaten söylenmişti. Ancak CHP’de özellikle Üsküdar’ın kazanılabileceği, 2014’te çok küçük bir farkla kaybedildiği, İYİ Parti’ye vermenin hata olduğu yaygın bir şekilde söyleniyor.”

Yazının tamamı için tıklayın...


chp, istanbul, ankara, mansur yavaş, iyi parti, ekrem imamoğlu
ÖNCEKİ Bakan'dan ETS açıklaması SONRAKİ Meclis'te Ankara tren kazası kavgası