• USD  32,58
  • EURO  34,80
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.513,73
SON DAKİKA

Çiller Seçimdan Aylar Önce Parti Kuracak

Çiller Seçimdan Aylar Önce Parti Kuracak

14 Ağustos 2022 10:16

Eski Başbakan, geçtiğimiz günlerde bir etkinlikte aktif siyasete geri dönüş sinyali vermişti


Bir süredir siyasete yeniden döneceği konuşulan eski Başbakan Tansu Çiller'in partisini kurmak için çalışmalarını hızlandırdığı öğrenildi. Siyaset kulislerinde Çiller'in, seçime aylar kala il başkanlarını atamaya başladığı iddia edildi.


Medyaradar'ın haberine göre, Haziran 2023'te yapılacak seçimlere aylar kala siyaset kulislerinde Çiller'in son dönemde parti kurmaya ilişkin görüşmeler yaptığı konuşulurken, Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, Çiller'in kendisinden partiyi devretmesini talep ettiğini söylemişti.

"Ben milletimi özledim"
Çiller geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalının etkinliğinde aktif siyasete geri dönüş sinyali vermiş ve şu şekilde konuşmuştu: "Ben milletimi özledim. Kim ne kadar isterse, o kadarını alır. Bu benim bir borcum. Bu benim üstümde bir vebal. Yani karar vermiş durumda değilim. Ama neye karar verirsem vereyim bunu koltuk için yapmayacağım, bunu bir ikbal için yapmayacağım." 


ÖNCEKİ Halkın Yüzde 75'i Tarikat ve Cematlerin Siyaset ve Devlette Etkin Olmalarını Tehlikeli Buluyor SONRAKİ Yılmaz Özdil Bağımsız gazetecileri yerden yere vurdu