• USD  32,54
  • EURO  34,89
  • BORSA  9.645,02
  • ALTIN  2.437,47
SON DAKİKA

CİMER, Tank Palet Fabrikası ihalesinin Uçan Saray’la ilgisi var mıdır sorusunu yanıtladı

CİMER, Tank Palet Fabrikası ihalesinin Uçan Saray’la ilgisi var mıdır sorusunu yanıtladı

21 Ağustos 2019 11:41

CHP'li Tanrıkulu, Tank palet fabrikasının işletme hakkının devrine ilişkin sorular yöneltmişti.


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı (CİMER) CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, 481 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile alınan özelleştirme kararı, tesisin askeri statüye sahip olması ve arazisinin kamuya hibe edilmiş olmasından dolayı ortaya çıkan kanuna aykırılık ve Tank palet yapacak olan BMC şirketinin yüzde 49,9’unun Katarlılara satışına ilişkin toplam 10 adet soruya kısa yanıtlar gönderdi.

CİMER, Tanrıkulu’nun, “Tank palet yapacak olan BMC şirketinin yüzde 49,9’u Katarlılara kaça satıldı? Size bedava verildiği söylenen uçan saray ile bu ihalenin bir bağlantısı var mı” sorusuna, “MSB görev ve sorumluluk alanında yer almamaktadır” yanıtı verdi.

CHP’li Tanrıkulu’nun sorularına CİMER’den verilen yanıtlar şöyle:

Soru
Cevap
1
Fabrikanın özelleştirme işlemleri için “Değer Tespit Komisyonu” oluşturulmuş mudur? Komisyon değer tespiti yapmış mıdır?
1’inci Ana Bkm.Fb.Md.lüğünün İşletme Hakkının Verilmesi Yöntemiyle Devri faaliyetlerine Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından mevcut mevzuata uygun olarak devam edilmektedir.
2
Komisyon bir değer tespiti yaptıysa bu değer kaç paradır?
3
Fabrikanın özelleştirme işlemleri için “İhale Komisyonu” oluşturulmuş mudur?
4
İhale yapılmış mıdır?
5
İhale yapıldı ise; ne zaman, nerede ve Resmi Gazete’de ilan edilmeden nasıl yapılmıştır?
6
Hangi usule göre yapılmıştır? İhaleye kaç firma teklif vermiştir? Verilen teklifler nelerdir?
7
İhaleyi alan şirkete üretim ve satış garantisi verilmiş midir?
Fabrikada Türk Silahlı Kuvvetleri ihtiyacına yönelik mal ve hizmet üretiminin devamlılığının sağlanması ve Millî Savunma Bakanlığı kontrolünde yeni yatırımların yapılması hususları, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanacak ilgili doküman ve sözleşmelerde tanımlanacak usul ve esaslara göre gerçekleştirilecektir.
8
Tank palet yapacak olan BMC şirketinin yüzde 49,9’u Katarlılara kaça satıldı? Size bedava verildiği söylenen uçan saray ile bu ihalenin bir bağlantısı var mı?
MSB görev ve sorumluluk alanında yer almamaktadır.
9
Fabrikada çalışan askeri personel özelleştirmeden sonra çalışmaya devam edecek midir? Edecekse çalışanlar kimin emrinde çalışacaktır?
İşletme hakkı devri faaliyetleri sonrasında askeri ve devlet memuru personel herhangi bir firma, kurum, kuruluş bünyesinde çalışmayacaktır.
10
Bu özelleştirmede bir ihale yapılmadıysa bunun sebebi nedir? Hangi kanun size bu yetkiyi veriyor?
1’inci Ana Bkm.Fb.Md.lüğünün İşletme Hakkının Verilmesi Yöntemiyle Devri faaliyetleri mevcut mevzuata uygun olarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülmektedir.

haber, sezgin tanrıkulu, cimer, Tank Palet Fabrikası ihalesi
ÖNCEKİ Trabzonlu vekilden maganda kurşunları için çağrı SONRAKİ İşte canlı bombanın yakalanma anı