• USD  32,32
  • EURO  35,06
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.308,86
SON DAKİKA

Çocuk istismarcısına İlk duruşmada 29 yıl hapis...

Çocuk istismarcısına İlk duruşmada 29 yıl hapis...

27 Ağustos 2019 12:38

Küçükçekmece’de 5 yaşındaki bir kız çocuğunun cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili davanın Duruşması yapıldı.


Küçükçekmece’de 5 yaşındaki bir kız çocuğunun cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili davanın ilk duruşması bugün görüldü. Mahkeme, sanığa, ilk duruşmada "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlarından indirimsiz 29 yıl hapis cezası verdi.

Duruşma öncesi mahkeme önünde açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim, yetkililerin istismara karşı yetersiz kaldığının ve var olan yasaların bile uygulanmadığının altını çizdi. "Bu ülkede çocuklarların geleceği bu mu?" diye tepki gösteren Ataselim şunları söyledi:

"Tek bir çocuğun dahi istismara uğramaması adına yetkililer gerekeni yapmıyor. Var olan yasaları bile uygulamıyor. Çocukların güldüğü günler için mevcut yasaların uygulanması şarttır. Nasıl kadınlar için 6284 ve İstanbul Sözleşmesi diyorsak, çocuk istismarı için de çocuk hakları sözleşmesinin bütünlüklü ve etkin bir şekilde uygulanması şart. Zaman zaman toplumda kimi çocuk istismarı ve çocuk cinayeti olaylarında en vahşi yüzüyle karşılaştığımızda çok ciddi tepkiler koyuyoruz. Toplum bu tepkileri her gün koyuyor aslında. Toplum bu gerçeklikle, en ağır şekliyle yüzleştiğinde çıkıp açıklamalar yapmanız yetmez. Yetkililer evine gitti, açıklamalar yaptı. Peki sonra? Ailesi ne yaşıyor kimse düşündü mü? Çocuğumuz ne yaşıyor kimse düşündü mü? Çıkıp gereğini yapacağız demek yeterli değildir. Sürekli bir politika yürütülmesi şarttır. Bu ülkede çocukların geleceği bu mu? Böyle bir gelecek mi layık görülüyor? Çocuk istismarı önlenebilir. O süreç başlamadan önce bütün o risk faktörleriyle ilgili okullardan sağlık kuruşlarına kadar herkesin bildirim yapma yükümlülüğü var. En ufak bir şüphe dahi olsa şikayetçi olmaya, savcılığa başvurmaya çağırıyoruz. Bu gibi toplumda infial yaratan durumlar ortaya çıktığı zaman toplumun öfkesini yatıştırmak adına idam sözleri konuşuluyor. Bütün failler yabancı uyruklu diye anlatılıyor. Faillere sadece yabancı uyruklular demek doğru değil. Failler en başta en yakınımızdakiler. İdamı gündeme getirenleri mevcut yasaları uygulamaya davet ediyorum. Kravat indirimi, pişmanlık indirimi gibi bol keseli indirimlerle konunun üstü örtülmeye çalışılıyor. Türkiye her gün bir haberle uyanıyor. Bir çocuk istismarı, bir ölüm ile uyanıyor. Rabia Naz’ın babası hala daha adalet arıyor. Şüpheler hala aydınlatılmamış durumda. Bizler mücadelemize devam edeceğiz."

İstismara maruz bırakılan çocuğun babası da adalet beklediklerini söyleyerek, "Gereken neyse cezalarını almalarını istiyoruz. Yetkililere sesleniyorum, kendi evlatları olsa acaba ne yaparlardı? Gereken cezayı vermeyeceklerse cezalarını halk versin!" dedi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Küçükçekmece'de 5 yaşındaki çocuğun cinsel istismara maruz bırakılmasının ardından kitlesel eylemler yapılmıştı.

Yüzlerce yurttaş, istismarcının yakalanıp yargılanması için Kanarya mahallesi ve çevresinde eylem gerçekleştirmiş ve “Hak, hukuk, adalet”, “Susma haykır istismara hayır” sloganları ile istismara karşı sokaklarda yürümüştü.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde cinsel saldırıya uğrayan çocuğun ailesini ziyaret etmiş, “Bunu yapan bulunsun istiyoruz” diyen yurttaşlara, “Emniyetle konuşacağım ne aşamada diye. Endişe duymayın, çocuklarımızın kılına zarar gelmesin istiyoruz onun için toplumu eğitmemiz lazım” yanıtını vermişti.


mahkeme, çocuk, hapis, Küçükçekmece, istisma
ÖNCEKİ İBB, TÜRGEV ve Ensar protokollerini feshetti SONRAKİ Hilal Kaplan'dan Davutoğlu'na: Konuşmazsan adam değilsin!